Nesreća na Ipsilonu
Nesreća na Ipsilonu Foto: Neven Lazarević/Glas Istre

Nakon što je u nedjelju u teškoj prometnoj nesreći na Istarskom ipsilonu poginuo 60-godišnji muškarac, iz PU istarske izvijestili su kako je u ponedjeljak preminuo i drugi putnik iz istog vozila, 60-godišnji državljanin Austrije.


Prometna nesreća na Istarskom ipsilonu dogodila se u nedjelju rano ujutro, a skrivio ju je 26-godišnji vozač Toyote za kojeg je utvrđeno da je automobilom upravljao pod utjecajem 0,64 promila alkohola.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Još jedna žrtva na hrvatskim cestama: U prometnoj nesreći kod Tušilovića poginula jedna osoba Policijski očevid, ilustracija Nesreća kod Siska: U naletu automobila u Selištu Sunjskom poginuo biciklist

On je upravljao automobilom iz smjera Tunela Učke prema Pazinu kada je iz neutvrđenih razloga skrenuo na suprotnu stranu kolnika gdje se sudario s Mercedesom koji je iz smjera Pazina vozio 64-godišnjak. Vozač Mercedesa poginuo je na mjestu nesreće, a njegov suputnik i vozač Toyote s teškim ozljedama prevezeni su u riječku bolnicu.

Nažalost, 60-godišnjak je podlegao ozljedama i preminuo u bolnici u ponedjeljak oko 16:30. Šesta je to osoba smrtno stradala na istarskim prometnicama ove godine, što je jedna više nego u istom razdoblju prošle godine.

Iz PU istarske stoga će u idućem razdoblju pojačati aktivnosti s ciljem smanjenja prometnih nesreća i stradavanja osoba.