Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon istupa u medijima

Premijerka tražila očitovanje Komore u slučaju Nobila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jadranka Kosor prošlog je petka tražila od Hrvatske odvjetničke komore očitovanje predstavljaju li Nobilovi medijski istupi pritisak na pravosuđe i jesu li oni dozvoljeni prema Kodeksu odvjetničke etike.

Iako je Hrvatska odvjetnička komora samostalno pokrenula postupak protiv Nobila, predsjednica Vlade naknadno je tražila očitovanje. Kosor je u dopisu Komori, koji je objavio Novi list,  konstatirala da u zadnjim istupima u medijima odvjetnik Ante Nobilo na neistinit i pretenciozan način navodi kako predsjednica Vlade i ministri u Vladi smještaju njegovom klijentu Damiru Polančecu, te da se protiv njega vodi politički proces.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sastanak u Zadru HOK podržao Andreisa, ali odbio prijaviti Josipovića Slika nije dostupna Tužiti, ili ne? HOK, Andreis i Šeks šute, čekaju Josipovića?

>> HOK: Ne štitimo lik i djelo Jadranke Kosor

>> Odvjetnici: Nobilova suspenzija poslala bi krivu poruku

U dopisu  je Jadranka Kosor zamolila predsjednika HOK-a Lea Andreisa da se izjasni je li Nobilo povrijedio Kodeks odvjetničke etike, te predstavlja li to pritisak na pravosuđe. Naime, Jadranka Kosor proteklu je subotu javila kako bi se Nobilovim izjavama trebala pozabaviti i Hrvatska odvjetnička komora.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene