Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Senator se prisjetio Krešimira Ćosića

Premijer Plenković primio predsjednika američkog senata: Razgovarali o "izvrsnoj" suradnji dviju država

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je primio senatora Orrina G. Hatcha, predsjednika pro tempore američkog Senata. Dvojica dužnosnika razgovarali su o nastavku "izvrsne" suradnje dviju država, priopćeno je iz Vlade.

Plenković i Hatch su potvrdili izvrsne političke i prijateljske odnose između Hrvatske i SAD-a, a uz premijera je na susretu bila i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Analiza Gabrijele Kišiček Stručnjakinja o govoru Andreja Plenkovića: "To je bilo glumljeno samopouzdanje, to je daleko od trijumfa i proslave" Zrakoplovna baza, ilustracija Grand Forks Incident u američkoj vojnoj bazi: Zatvoren je kompleks s tisućama vojnika

Senator Hatch, koji je dao velik doprinos uspostavljanju diplomatskih odnosa između SAD-a i Hrvatske, posebno je izdvojio zasluge našeg vrhunskog košarkaša i diplomata Krešimira Ćosića, kojeg je osobno poznavao, u jačanju partnerstva Hrvatske i SAD-a, stoji u priopćenju.

Premijer je izrazio uvjerenje u nastavak uspješne političke, gospodarske i obrambene suradnje dviju država u sklopu NATO saveza.

Plenković i Hatch su razgovarali i o ubrzanju procesa vizne liberalizacije za hrvatske državljane, odnosno o potrebi uvrštavanja Hrvatske u Program izuzeća od viza.

Založili su se za jačanje američkih investicija u Hrvatsku, dok je u pogledu energetike i diversifikacije izvora energenata bilo riječi i o izgradnji LNG terminala na Krku, koju SAD podupire, priopćeno je.

Hatch je 84-godišnji senator iz savezne države Utah i najdugovječniji republikanac u američkom Senatu, piše Reuters. Prvi put je u to tijelo izabran 1976. godine. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene