Premijer Plenković komentirao je u Ženevi SMS aferu, rekavši da je članak Nacionala vidio tek na kratko, te da će provjeriti sve kada dođe u Zagreb.

Galerija


Najavio je da će cijeli slučaj provjeriti i s Milijanom Brkićem. "Samo sam kratko vidio taj članak, nisam stigao detaljno se informirati, provjerit ću to kada dođem u Zagreb. Za mene je to bila prva vijest, teško mi je u ovom trenutku komentirati", rekao je Plenković.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković: ''Odbijamo zamolnicu iz BiH za procesuiranjem zapovjednika Bljeska. Hrvatska je učinila sve da BiH opstane'' Vili Beroš Beroš: ''Očita je korelacija necijepljenih s otežanim radom u bolnicama. Nama je cilj sigurnost svih, a ne kažnjavanje nekoga'''

Upitan hoće li razgovarati s Brkićem, Plenković je istaknuo da Predsjedništvo HDZ-a poslijepodne održava sastanak, na kojemu očekuje da će se pojaviti i Brkić. "Razgovarat ćemo večeras.

Nije da meni da spekuliram. Nema tu nikakvih osobnih stvari, mediji rade svoj posao, očito objavljuju određene informacije. Ja sve što čujem, provjeravam, analiziram i donosim sudove. Nema tu nikakvih prečica", rekao je Plenković.

Na pitanje hoće li to dodatno naštetiti HDZ-u, Plenković je rekao kako je bitno da se stranka i Vlada bavi najbitnijim temama za Hrvatsku, kao što je gospodarstvo."No, sve moguće afere moramo rasvijetliti do kraja", dodao je.

Podsjećamo, u jeku afere SMS, Nacional je objavio policijski dosje o slučaju elitne prostitucije iz 2011., po kojemu je navodno Milijan Brkić kompromitirao istragu o lancu elitne prostitucije odavajući detalje akterima i tako bitno otežao policijsku istragu, piše Nacional.

Po tim dokumentima, u sve je navodno bio upućen tadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić, kojemu je bilo dostavljeno izvješće o "kompromitaciji posebnih izvida".

Bijelić je za DNEVNIK.hr kazao: "Već nekoliko godina nisam u sustavu krim-istraživanja i nemam ovlasti govoriti ništa vezano ni za prethodna ni za aktualna kriminalistička istraživanja; ja to niti smijem niti sam, iskreno, išao u detalje gledati što se to tamo navodi.
 
Sedam sam godina bio šef krim-policije, ima tu milijune dokumenata koji su meni dostavljani, ali sve je legitimno, sve je zakonito, sve je, tvrdim odgovorno, provedeno u skladu s pravilima struke i zakona, a sad što su rezultati, to ćete morati negdje drugdje tražiti odgovore."
 

I Karamarko razmišlja o tužbama

Iz krugova bliskih bivšem predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku kažu kako je priča objavljena u Nacionalu konstrukcija i neistina, te da razmišlja o tužbi protiv njih. Izvor blizak Karamarku pita se, baš kao i ljudi oko Brkića, zar ne bi te informacije, da su točne, iskoristio Karamarkov nasljednik, bivsi SDP-ov ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić?
 
Ranko Ostojić, koji je bio ministar unutarnjih poslova od prosinca 2011. do siječnja 2016., za Novu TV je rekao: "To je njihov način razmišljanja. Ministar se ne bavi policijskim izvidima niti se miješa u DORH-ove odluke".