Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekid suradnje s Pupovcem?

Plenković o zahtjevima branitelja: "Nitko mi neće birati partnere"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Plenković uoči sjednice Vlade u Puli komentirao je najavljeni prosvjed u Vukovaru 13. listopada protiv šutnje institucija hrvatskog društva o problemu nerješavanja ratnih zločina u Vukovaru.

Rekao je da gradonačelnik Vukovara Ivan Penava ovime samo daje povod onima koji žele rušiti njegovu Vladu.

Pročitajte i ovo Ilustracija nedostatak liječnika ''Pa kako je to moguće?!'': Rekli mu da nema dežurnog liječnika na hitnoj, imamo odgovor bolnice Slika nije dostupna Štrajk u tijeku Komplikacije u Uljaniku: Zbog obustave rada na kruzeru investitor će možda raskinuti poslovnu suradnju

"Ići na emocije onih koji su najviše stradali, u situaciji kada se zločin dogodio prije 27 godina, u ovom trenutku u ovako širim okolnostima, i davati povoda onima koji imaju vrlo jasan politički cilj da sruše parlamentarnu većinu, destabiliziraju koaliciju i u konačnici da sruše Vladu, to je jedan drugi sport", rekao je Plenković, no nije htio reći na koga točno misli. 

Dodaje da je Penavi to i rekao, kao što su mu rekli i drugi članovi Predsjedništva HDZ-a. 

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ne želi komentirati Plenkovićeve poruke. ''Zahvaljujemo vam na interesu, no gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava do daljnjega neće davati izjave i komentare na temu najavljenoga prosvjeda u Vukovaru 13. listopada 2018. godine'', priopćili su iz Ureda gradonačelnika. 

"Nema nekažnjivosti za najteže i najbrutalnije ratne zločine koji su se dogodili u Vukovaru. S te strane imam razumijevanja za podizanje teme koju je gradonačelnik Penava prije šest dana kazao na presici. S druge strane, nemam nimalo razumijevanja za tehnologiju kako je to napravio. To se tako ne radi. On kao član HDZ-a i gradonačelnik ima jednu odgovornost prema svom biračkom tijelu i temi, a drugu odgovornost prema političkoj procjeni, odabiru tajminga i načina kako da tu temu stavi u eter", kaže Plenković.

Komentirao je i zahtjeve nekih braniteljskih udruga da HDZ prekine suradnju s Miloradom Pupovcem rekavši da da njemu nitko neće birati partnere i određivati tko će biti dio parlamentarne većine.

"Neće nitko meni kao predsjedniku HDZ-a birati partnere i određivati tko će biti parlamentarna većina. To je sto posto i na tome stojim čvrsto da ne mogu biti čvršći", poručio je Plenković.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene