Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sigurna radna mjesta

Premijer Plenković o prodaji Fortenove: "Vlada je svoju ulogu ispunila"

Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.HR
"Bitno je da su radna mjesta sigurna", izjavio je premijer Andrej Plenković u Karlovcu, komentirajući prodaju Fortenove.

U povodu Dana Karlovačke županije, predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine u Karlovcu. Komentirao je prodaju Fortenovu. Kazao je da je kompanija na tržištu i da je Vlada svoju ulogu ispunila. 

"Cilj operacije je olakšati poslovanje kompanije koja inače posluje dobro. S našeg kuta najbitinije je da kompanija funkcionira, da su radna mjesta sigurna i da njena uloga i susjednim državama i RH bude bitna kao i sve ovo godine. Kompanija funkcionira. Idu u proces, očito pravovremno da nađu rješenja za dugoročno funkcioniranje kompanije", istaknuo je. 

"Država nije ni vlasnik, nema država ovdje ulogu", rekao je premijer. 

Mi smo ulogu ispunili, kazao je. 

Novinari su ga pitali je li ga iznenadio slučaj s Banožićem i činjenica da je uzeo kredit APN-a. Rekao je da ga malo što više može iznenaditi i da ga malo što ljuti. "On sam je ozbiljan čovjek, neka sam objašnjava sve. Mene nakon ovoliko godina u Vladi malo što ljuti", napomenuo je.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene