Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tvrdi da je odgovorio na pitanja

Plenković o optužbama Todorića u intervjuu za Dnevnik Nove TV: "Nemam komentara!"

Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Premijer Andrej Plenković u posjetu je Dubrovniku gdje se sastao se s gradonačelnikom Matom Frankovićem, županom Nikolom Dobroslavićem te gradonačelnicima i načelnicima iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Nakon sastanka premijer nije želio komentirati jučerašnji intervjuu s Ivicom Todorićem u Dnevniku Nove TV. Na pitenje reporterke Nove TV Paule Klaić Saulačić kako komentira Todorićeve tvrdnje da je na sastanku u Vladi dočekan kao mafija te da je bio prisiljen potpisati lex Agrokor premijer je odlučno poručio: "Nemam komentara".

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Zoran Milanović U Dubrovniku Milanović kaže da ima informacije o Turudiću: "U slučaju tog tipa postoje ozbiljne sigurnosne zapreke"

Na konstataciju kako odbija odgovoriti na pitanja o jednoj od najvažnijih tema, premijer je ustvrdio kako je odgovorio na pitanje.

"Ne komentiram, velika je razlika...", rekao je premijer.

Ivica Todorić je u velikom intervjuu za Dnevnik Nove TV na pitanje reportera Mislava Bage opisao  kako je izgledao sastanak s vrhom državne vlasti u Banskim dvorima, u osvit krize u Agrokoru.

" Prvi put dolazim tim ljudima, a primaju me k'o mafija. Razumijete. I onda sam bio na tom sastanku, to vam je izgledalo ovako: da se na primjer u jednom trenutku uključio Petrov", kazao je Todorić. Više pročitajte ovdje.

Ekskluzivni intervju, koji je Ivica Todorić, dao Novoj TV komentirao je Živi zid, koji inzistira na svim informacijama o tajnim sastancima u Vladi te podacima o ulascima u Banske dvore. SDP-ov Ivo Jelušić kritičan je prema Todoriću, ali i Vladi. Kaže da je Vlada kriva za to jer je pod formom spašavanja Agrokora htjela i učinila to da određeni njihovi prijatelji zarade 500 milijuna kuna. Ovdje imamo i jedne i druge s nečasnim radnjama, napominje Jelušić. 

Milinovićevi istupi su neozbiljni

Nije mogao izbjeći ni pitanja vezana uz pobunu ličkih HDZ-ovaca. Na pitanje što će učiniti ako se Milinović vrati u Sabor i uskrati mu potporu, premijer je kazao kako nema problema ni s jednim scenarijem.

Kazao je kako su istupi člana Predsjedništva HDZ-a i ličko-senjskog župana Darka Milinovića neozbiljni i neodgovorni te da nema šanse da su u HDZ-u takvo što tolerira.

Podsjetio je kako je na predsjedništvu HDZ-a jučer donesena odluka o pokretanju stegovnog postupka protiv Milinovića, te dodao da je sada je stvar na Časnom sudu da odluči.

"Što se mene tiče vrlo dobro znam kuda vodim Hrvatsku i HDZ. Tko se želi ponašati u skladu s najvišim standardima, izbjegavati ovakve nepotrebne situacije kakva je bila prije dva dana - dobro je došao, a onaj tko misli da se može komunicirati na neki drugi način - za to mora snositi posljedice", rekao je Plenković u izjavi novinarima u Dubrovniku

Otkad je predsjednik HDZ-a iz stranke je bio izbačen samo Alojz Tomašević i to zbog vrlo ozbiljnih optužbi, podsjetio je.

Ovo sad s Milinovićem ocijenio je nepotrebnim i neozbiljnim te poručio kako nema ni teoretske šanse da se takvo što tolerira.

Upitan za osipanje većine u Saboru, rekao je da nema problema "s bilo kojom vrstom scenarija".

O prometnoj povezanosti

Komentiravši lokalne teme, premijer Andrej Plenković kazao je kako je prometna povezanost uvijek aktualna tema u D-N županiji te da će gradnja Pelješkog mosta ostati najvažniji strateški projekt Hrvatske nakon ulaska u EU.

Župan Nikola Dobroslavić nakon sastanka s premijerom je pak kazao je kako se razgovaralo o daljnjem prometnom povezivanju županije nakon izgradnje Pelješkog mosta.

Gradonačelnik Mato Franković zahvalio je premijeru na potpisivanju ugovora „Nabava autobusa za Libertas – Dubrovnik d.o.o.

Premijer je naime tijekom posjeta Dubrovniku obišao radove na projektu „Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika“ te je prisustvovao potpisivanju Ugovora „Nabava autobusa za Libertas – Dubrovnik d.o.o.“, kojeg je potpisala državna tajnica u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Nikolina Brnjac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric i direktor društva Libertas – Dubrovnik d.o.o. Ante Vojvodić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene