Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak u Banskim dvorima

Plenković s vjerovnicima: Hoće li danas objaviti nasljednika Ante Ramljaka u Agrokoru?

Martina Dalić i Andrej Plenković (Foto: Pixell)
Martina Dalić i Andrej Plenković (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Premijer Andrej Plenković tijekom dana sastat će se s najvećim vjerovnicima Agrokora i Privremenim vjerovničkim vijećem, a očekuje se da bi možda mogao objaviti i ime nasljednika Ante Ramljaka.

Izvanredni Vladin povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak podnio je neopozivu ostavku još prošlog utorka, a premijer Andrej Plenković, iako vrijeme za postizanje nagodbe neumitno curi, i dalje nema njegova nasljednika. Rekao je tek da je nekoliko kandidata s kojima je razgovarao spremno prihvatiti se tog posla, a u javnosti se do sada špekuliralo s brojnim imenima.

Očekuje se da će danas o potencijalnim kandidatima Plenković razgovarati s vjerovnicima i tražiti njihov "amen" za novog povjerenika u Agrokoru nakon čega će i javnost saznati ime. Ovog puta povjerenik bi trebao imati i zamjenika. Premijer je najavio da će do kraja ovog tjedna Vlada predložiti novu privremenu upravu Agrokora Trgovačkom sudu.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Teške riječi Plenković prozvao tri stranke: "Svi su korumpirani. Žele porobiti institucije progona, to je jasno kao dan" Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta"

Odlazak Ante Ramljaka mogućnost je vraćanja za pregovarački stol Sberbanka kojima je povjerenik osporio 1,1milijardi eura tražbina. Iz Moskve su potvrdili da i oni danas stižu u Banske dvore.

Vjerovnici žele da se proces nagodbe nastavi i ubrza.

"Cilj je postizanje nagodbe koja nema alternativu. Ono što ostaje jest hoće li novi povjerenik nastaviti istom trasom ili nas vratiti na neku početnu poziciju. Previše smo uložili u ovaj proces da bismo se vraćali na početak, naravno da nas to plaši", rekla je prošlog tjedna Marica Vidaković, predsjednica Uprave Kraša i predstavnica velikih dobavljača.

Očekuju da će uskoro biti formirano i stalno vjerovničko vijeće.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene