Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O Ramljakovu nasljedniku

Vidaković nakon sastanka velikih dobavljača Agrokora: "Previše smo uložili u ovaj proces da bismo se vraćali na početak, naravno da nas to plaši"

Marin Pucar i Marica Vidaković (Foto: Dnevnik.hr)
Marin Pucar i Marica Vidaković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Marin Pucar i Marica Vidaković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Završila je konferencija za novinare velikih dobavljača Agrokora u upravnoj zgradi Podravke. Glavna je poruka da se nagodba mora nastaviti i za nju nema alternative.

Bio je to redovni sastanak udruge dobavljača Agrokora, poručili su na konferenciji za medije Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke, i Marica Vidaković, predsjednica Uprave Kraša

Pročitajte i ovo Fabris Peruško (Foto: Dnevnik.hr) Nakon sastanka s dobavljačima Peruško stigao na sastanak u Vladu Veliki dobavljači Agrokora (Foto: Dnevnik.hr) Završio sastanak u krašu Dobavljači Agrokora podržat će nagodbu, ali imaju i uvjet za Izvanrednu upravu

"Dobavljači su uvijek bili faktor stabilnosti cijelog ovog procesa i bili su ti koji su inicirali pokretanje lex Agrokora, za kojeg nije bilo alternative", istaknuo je Pucar.

"Hoćemo da se proces ubrza, da se čim prije izabere izvanredni povjerenik i da završimo proces nagodbe u zakazanim rokovima. Naši zahtjevi se ne mijenjaju. Ostalim dionicima ovog procesa pružamo ruku suradnje", dodao je.

"Htjeli bismo poslati poruku svima da je destabilizacija ovog procesa i destabilizacija hrvatskog gospodarstva", poručio je Pucar.

Na pitanje očekuju li konzultiranje s Vladom u vezi s povjerenikom, Pucar i Vidaković kažu da je to jasno uređeno.

"To je zakonski vrlo jasno regulirano. Dobavljačima je cilj zaštiti svoje interese. Novi povjerenik imat će istu podršku kao i gospodin Ramljak", naglasio je Pucar.

Spominjana moguća imena za novog izvanrednog povjerenika nisu htjeli komentirati.

"Ne bih ulazila u špekulacije zašto netko ne bi prihvatio poziciju koja mu je ponuđena. Ova faza procesa vrlo je osjetljiva", rekla je Vidaković.

Nakon Ramljakove ostavke veliki dobavljači nikako ne očekuju da čitav proces doživi regresiju.

"Od samog početka procesa komunicirali smo da je ovo proces restrukturiranja hrvatskog gospodarstva. Cilj je postizanje nagodbe koja nema alternativu. Ono što ostaje jest hoće li novi povjerenik nastaviti istom trasom ili nas vratiti na neku početnu poziciju. Previše smo uložili u ovaj proces da bismo se vraćali na početak, naravno da nas to plaši", naglasila je Vidaković.

"Realno je i očekivano da nagodba završi do početka srpnja. Inzistirat ćemo da se ona nastavi, a ne da je netko pokušava vratiti na početak", poručio je Pucar.

Vidaković je odgovorila i na pitanje traže li sad sastanak s premijerom zbog cjelokupne situacije.

"Privremeno vjerovničko vijeće ima zakazan susret s premijerom. Nakon toga vjerujem da ćemo biti više informirani o procesu i izboru novog povjerenika", rekla je Vidaković.

Dodala je da je moguća migracija iz razreda u razred, primjerice da jedni vjerovnici iz jedne skupine migriraju u drugu skupinu.

Vidaković ima i očekivanja o roku formiranja stalnog vjerovničkog vijeća. "Ako bi se svi rokovi poštivali, ne prije konca ožujka", smatra ona.

"Mi smo kao dobavljači svrstani u A i E grupu i naš je interes da participiramo u stalnom vjerovničkom vijeću", dodaje Pucar.

"Mi ćemo se boriti da imamo predstavnike iz skupine A i E", naglasio je.

Za Ramljaka su rekli da je on imao istaknutu ulogu u čitavu procesu, ali da se on nastavlja i dalje i bez njega. "On je bio samo personifikacija svih koji sudjeluju u ukupnom procesu", rekao je Pucar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene