Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbor novog povjerenika

Uoči sastanka s vjerovnicima Agrokora premijer Plenković i dalje je tajanstven

Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Uoči sastanka s vjerovnicima Agrokora premijer Andrej Plenković i dalje je tajanstven oko izbora novog povjerenika. Odlazak Ante Ramljaka mogao bi značiti i povratak u igru Sberbanka, koji je svoj dolazak i najavio. Slučajem Agrokor i dalje se bavi Državno odvjetništvo.

I uz radnu nedjelju na snijegu premijer uvjerava ima vremena i za traženje novog povjerenika. "Sve stižemo!" kaže premijer. No ima li i zamjenu za Antu Ramljaka, ne otkriva. U ponedjeljak ga očekuje sastanak s Privremenim vjerovničkim vijećem. Mogućnost je to i vraćanja za pregovarački stol Sberbanka. Iz Moskve potvrđuju da u ponedjeljak stižu u Banske dvore.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Andrej Plenković Nakon izbora Plenković: "Milanović okolo zove ljude, a onda oni zovu mene"

A prije same nagodbe kojoj je krajnji rok 10. srpnja, očekuje se što će o lex Agrokoru odlučiti Ustavni sud. "Mi ćemo sve učiniti da našu odluku donesemo prije roka za nagodbu tako da vjerovnici znaju je li zakon u skladu s Ustavom ili nije da li mogu postići nagodbu ili ne", rekao je Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda.

Da je lex Agrokor neustavan među prvima je upozoravala stručnjakinja za stečajno pravo Jasnica Garašić: "Meni je naprosto gotovo žao gospođe Dalić, jer ona je mogla puno lakše od sebe otkloniti odgovornost da je doista oko sebe okupila stručnjake koji dobro znaju stečajno pravo. Ona je ekonimistica u najtežem pravnom području kaže da je ona autor zakona.To nešto tu znate nije dobro.

Tko je pisao zakon javnosti je, kaže, morao reći i premijer Plenković, kao i osigurati plan B za Agrokor. "Doista je neizvjesno što će se s tim dogoditi i zato tim više moraju biti pripremljeni scenariji što ako nagodba ne uspije", smatra Garašić.

Iz Agrokora odlazi, ali Anti Ramljaku ostaju kaznene prijave koje je protiv njega podnio Ivica Todorić pa i zbog afere savjetnici. Iz DORH-a tvrde - sve provjeravaju: "Nadležno državno odvjetništvo poduzima potrebne radnje predviđene Zakonom o državnom odvjetništvu i Zakonom o kaznenom postupku radi provjera navoda iz prijava te donošenja državnoodvjetničke odluke".

Ivica Todorić najavljuje kaznene prijave u Londonu i Sjedinjenim državama. Ramljaka pak čekaju troškovi za odvjetnike jer je privatno tužio Davora Bernardića. U Agrokoru nam kažu da su to njegovi osobni troškovi. I iz SDP-a poručuju da će troškove te parnice sam Bernardić i platiti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene