Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije iz sabora

Premijer Andrej Plenković prvi put kao premijer ide u Srbiju: "Nekoliko dana nakon što je Vučić išao na proslavu Šešeljeva sina"

Premijer Andrej Plenković prvi put kao premijer ide u Srbiju. Uslijedile su reakcije iz Sabora.

Povod posjeta Andreja Plenkovića je Dan hrvatske zajednice u Srbiji idućeg petka, kada će se u Subotici otvoriti Hrvatska kuća čiju je izgradnju financirala naša Vlada. Iako formalno ide na poziv čelništva hrvatske zajednice, sastat će se i sa srbijanskom premijerkom Anom Brnabić.

To će biti uzvratni susret. Podsjetimo, posljednji su se put vidjeli krajem travnja kad je Brnabić bila u Zagrebu na Velikoj skupštini Srpskog narodnog vijeća. Uslijedile su reakcije iz Sabora.

"Ako se neke stvari želi riješiti, unutar Srbije postoji jasna hijerarhija - ako je predsjednik Vučić naložio premijerki da nešto riješi, onda će se to riješiti", rekao je Arsen Bauk, saborski zastupnik (SDP).

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon sastanka sa županima Plenković o pisanju FT-a o pritisku Vlade oko Sberbanka: ''To je na rubu fantastike''

Pročitajte i ovo Branko Bačić u Banskim dvorima Bačić nakon sastanka koalicijskih partnera o incidentu u Kninu: "Vlada osuđuje taj čin. Očekujem da hrvatski sudovi to primjerno kazne"

"Nekoliko dana nakon što je Vučić išao na proslavu Šešeljeva sina i druška se s njim, odlaziti u posjet Hrvatima tobože u Suboticu i sastajati se normalno sa srbijanskom vlašću koja se druži sa Šešeljom, koji se nikad nije pokajao za ono što je činio", rekao je Nino Raspudić, saborski zastupnik (Most).

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene