Obavijesti Video Pretražite Navigacija
i o sloveniji, migrantima...

Premijer Andrej Plenković prokomentirao sukob s Brunom Esih

Andrej Plenković (Foto:Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto:Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Andrej Plenković (Foto:Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Premijer Andrej Plenković nakon neformalnog sastanka u Salzburgu komentirao je teme sastanka, ali i sukob s Brunom Esih koji se u srijedu dogodio na saborskom aktualnom prijepodnevu.

"Stojim iza svega što sam jučer rekao u Saboru. Kada smo sastavljali liste, htjeli smo i izvanstranačke ljude na listama. U tom trenutku bio sam predsjednik HDZ-a možda mjesec dana, ne mogu jamčiti da sve te ljude poznajem u detalj. Netko tko je došao na listi HDZ-a i kasnije otišao iz Kluba, nijednim takvim odlaskom nisam zadovoljan", odgovorio je na pitanje premijer Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Podsjetimo, jučer je u Saboru zaiskrilo kada je Bruna Esih upitala premijera: ''Koliko nas dugo mislite držati taocem SDSS-a? Kada ćete raspisati referendum?". On joj je, uz ostalo, uzvratio da je ušla u Sabor njegovom greškom.

Snimku možete pogledati u priloženom videu.

Premijer Plenković u Salzburgu je izjavio da Hrvatska treba ojačati kontrolu nezakonitih migracija i to boljom suradnjom sa susjednim zemljama i Frontexom. Govoreći o Brexitu, premijer je naglasio da je cilj pokušati pronaći rješenje za status Sjeverne Irske, odnosno uspostavljanje granice koja neće poremetiti granicu Sjeverne Irske i Irske.

''Težina odgovornosti je na premijerki May. Ona mora dobiti potporu da bi se taj dogovor ostvario", rekao je Plenković i zaključio da nitko ne želi Brexit bez sporazuma.

Jučer je upoznao novog slovenskog premijera Marjana Šareca, a danas je s njim i razgovarao. ''Ključno je da nastavimo graditi dobre odnose između Hrvatske i Slovenije. Uspjeli smo zadržati odnose u korektnom ozračju, nije bilo podizanja tenzija. Mi smo bliske zemlje i nismo imali problema. Naša pitanja vezana su uz raspad bivše države i tako ih treba gledati", podvukao je premijer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene