Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U rujnu

Plenković će otići u Varivode gdje su nakon Oluje ubijeni srpski civili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković prisustvovat će jednoj od komemoracija, neslužbeno se doznaje da bi to mogle biti Varivode u rujnu.

Premijer Plenković već bi u rujnu mogao prisustvovati komemoraciji ubijenim srpskim civilima u Varivodama,  neslužbeno doznajemo.

Pročitajte i ovo Ivan Anušić Novi postav Banskih dvora Anušić ostaje u Vladi? "Nije odluka na meni" Milanović i Plenković Parlamentarni izbori 2024. Milanović objavio kada će dati mandat Plenkoviću, napravili potez bez presedana pa se predomislili

Iz Vlade su potvrdili da će premijer ići na jednu od komemoracija, no najavili su i kako će o tome - o kojem se lokalitetu stradanja radi i kada će premijer isti obići te odati počast žrtvama - javnost biti upoznata na vrijeme.

Da premijer ide u Varivode najavila je i saborska zastupnica Anja Šimpraga u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju

U Varivodama i Gošiću nakon Oluje je ubijeno 16 srpskih civila za što još nitko nije odgovarao. U Gošiću je 27. kolovoza 1995. ubijeno sedam starijih osoba, a gotovo dva mjeseca nakon Oluje, 28. rujna 1995. i devet mještana Varivoda.

Svi ubijeni bili su civili, a u selima ni ranije niti u vrijeme ubojstava nije bilo nikakvih ratnih aktivnosti. Za ta ubojstva još uvijek nitko nije optužen.

Podsjetimo, potpredsjednik Vlade Tomo Medved posjetit će Grubore. Njegov kolega Boris Milošević prisustvovao je obilježavanju 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu.

Tamo je iz Vlade Andreja Plenkovića poručeno da svaka žrtva zaslužuje poštovanje.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene