Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednik Vlade iz SDSS-a Boris Milošević bit će na obilježavanju 25. godišnjice akcije Oluja, a ministar branitelja Tomo Medved 24. kolovoza otići će u Grubore i položiti vijenac za stradale srpske civile. Nakon toga slijedi još jedan iskorak.


Nakon obilježavanja u Gruborima Boris Milošević i Tomo Medved obići će ruralna područja kako bi riješili probleme tamošnjeg stanovništva, potvrdio je član Vlade za Jutarnji list.

Vezani članci "Oluja jezera" u SAD-u FOTO/VIDEO Prizori koji slamaju srca: Rana zimska oluja zatrpala gradove s gotovo dva metra snijega, dva života ugašena Boris Milošević Milošević o veličanju ustaša: ''Izaslanik potpredsjednika Vlade zloupotrijebio je svoj status''

Još je oko 80 sela u kojima živi srpsko stanovništvo koja do danas nisu reelektrificirana. Stariji ljudi prisiljeni su živjeti u nemogućim uvjetima, bez struje i vode, dok je drugima, koji bi se možda i vratili u Hrvatsku, povratak time praktički onemogućen. Na povratku Srba koji su tijekom i nakon Oluje otišli iz Hrvatske najozbiljnije se počelo raditi 2004., kada su HDZ i SDSS u koalicijskom sporazumu naveli stvaranje uvjeta za povratak, konkretno elektrifikaciju sela, koja bi obuhvatila oko 9000 kućanstava. Sporazum nikada nije proveden do kraja, podsjeća Jutarnji.

Sugovornik iz Vlade naglašava važnost Miloševićeva odlaska u Knin i dodaje kako je bitno jedinstvo Vlade. Kaže i da nije bilo govora o tome da u Knin ode i Milorad Pupovac.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju