Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jedinstvo vlade

Još jedan korak naprijed: Medved i Milošević nakon Grubora posjetit će srpska sela bez vode i struje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade iz SDSS-a Boris Milošević bit će na obilježavanju 25. godišnjice akcije Oluja, a ministar branitelja Tomo Medved 24. kolovoza otići će u Grubore i položiti vijenac za stradale srpske civile. Nakon toga slijedi još jedan iskorak.

Nakon obilježavanja u Gruborima Boris Milošević i Tomo Medved obići će ruralna područja kako bi riješili probleme tamošnjeg stanovništva, potvrdio je član Vlade za Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Obilježavanje operacije Bljesak dogodilo se na današnji dan Munjevita akcija Bljesak: Za manje od 32 sata hrvatski vojnici oslobodili su zapadnu Slavoniju, odmazda je bila krvava Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved ZABRANJENA TEMA Je li ministar Medved malo izgubio živce: "Ranijih godina mi smo to prakticirali, ali onda je on preuzeo. Ne želim više o tome"

Još je oko 80 sela u kojima živi srpsko stanovništvo koja do danas nisu reelektrificirana. Stariji ljudi prisiljeni su živjeti u nemogućim uvjetima, bez struje i vode, dok je drugima, koji bi se možda i vratili u Hrvatsku, povratak time praktički onemogućen. Na povratku Srba koji su tijekom i nakon Oluje otišli iz Hrvatske najozbiljnije se počelo raditi 2004., kada su HDZ i SDSS u koalicijskom sporazumu naveli stvaranje uvjeta za povratak, konkretno elektrifikaciju sela, koja bi obuhvatila oko 9000 kućanstava. Sporazum nikada nije proveden do kraja, podsjeća Jutarnji.

Sugovornik iz Vlade naglašava važnost Miloševićeva odlaska u Knin i dodaje kako je bitno jedinstvo Vlade. Kaže i da nije bilo govora o tome da u Knin ode i Milorad Pupovac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene