Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poznat uzrok požara

VIDEO/FOTO Pogledajte što je ostalo od kamiona koji se zapalio na autocesti, stvorila se nepregledna kolona

Aktualno Galerija Uklanjanje izgorjelog kamiona na A1 Uklanjanje izgorjelog kamiona na A1 Foto: HAC Uklanjanje izgorjelog kamiona na A1 Uklanjanje izgorjelog kamiona na A1 Foto: HAC Požar na kamionu na A1 Požar na kamionu na A1 Foto: HAC Požar na A1 - 8 Požar na A1 - 8 Foto: Damir Krajac/Cropix +13 Požar na A1 - 6 Galerija 1/18 >>
Veliko teretno vozilo u potpunosti je izgorjelo na A1 između čvorova Ogulin i Brinje. Promet je od jutra bio zatvoren tim dijelom zbog jakog dima i vatre, no nakon gašenja, pušten je jednom prometnom trakom te se stvorila kilometarska kolona u smjeru mora.

U četvrtak ujutro oko 8:30 zapalio se kamion na zaustavnoj traci na autocesti A1, 600 metara prije odmorišta Modruš u smjeru mora, izvijestila je karlovačka policija.

Promet se jedno vrijeme odvijao pretjecajnim trakom, no zbog velikog izdimljavanja oko devet sati u potpunosti je obustavljen. Požar je po dolasku hitnih službi ugašen te nije bilo stradalih osoba, a promet je pušten jednom prometnom trakom, nakon čega se krenulo u zahtjevnu akciju uklanjana izgorjelog vozila

Požar na kamionu na A1 Uklanjanje izgorjelog kamiona na A1 (Foto: HAC)

Pročitajte i ovo Munje nad Zagrebom pad temperature Olujno nevrijeme, pijavice, poplave: Stiže velika promjena vremena, izdano upozorenje za dvije regije

Policija je izvijestila kako je u 8:32 stigla dojava o zapaljenom teretnom vozilu na 99. kilometru A1 u smjeru juga.

Odmah su na mjesto događaja upućeni vatrogasci, policija i ophodari. Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je došlo do zapaljenja teretnog vozila s prikolicom, zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 44–godišnjak, a koje je u požaru u potpunosti izgorjelo uslijed tehničkog kvara na vozilu.

Obilazni pravci

Iz Hrvatskih autocesta zahvalili su vozačima koji su odmah napravili koridor za dolazak hitnih službi na teren, koje su stigle za svega osam minuta.

Na tom dijelu autoceste, između čvorova Ogulin i Brinje, promet je pušten u 9:24 pretjecajnom trakom u smjeru Dubrovnika, a tijekom dana stvarala sa kolona vozila duža od 10 kilometra. HAK je građane pozvao da koriste obilazni pravac državnom cestom DC50 između čvorova Ogulin i Brinje.

Požar na kamionu na A1 Zapaljen kamion na A1 Foto: HAK

Ozlijeđenih u ovoj nesreći srećom nije bilo, ali teretno vozilo u potpunosti je izgorjelo te je nastala velika materijalna šteta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene