Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plenković na Banovini

Premijer o obnovi nakon potresa: ''Najveći problem su imovinsko-pravni odnosi. To ćemo korigirati i stvar će se ubrzati''

Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr
Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak posjećuje Sisačko-moslavačku županiju.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu je u Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje se sastao sa županom Sisačko-moslavačke županije Ivanom Celjakom i njegovim suradnicima.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

U 10 sati se Petrinji sastao sa Stožerom civilne zaštite koji se odnosi na otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.

Nakon sastao premijer je dao izjavu za medije. Na pitanje je li se trebalo ranije mijenjati Zakon o obnovi, premijer kaže da nije. 

''Ovdje su dva najveća problema imovinsko-pravni odnosi koji na Banovini još nisu riješeni. To ćemo korigirati i stvar će se ubrzati'', kaže i dodaje da ''proces ide''.

Prva kuća još nije srušena

Na upit kada će država sanirati prvu kuću s crvenom naljepnicom, premijer odgovoara: ''Kad bude spremna''.

Kada je riječ o poskupljenju građevinskog materijala, premijer je rekao da on ne poskupljuje ''zbog nas''. ''Tu je pandemija, trgovina, to je lančana situacija koju Vlada detaljno prati. Zasad imamo situaciju da cijena raste nevezano uz obnovu'', kazao je.

Novinari su premijera upitali ima li i dalje provjerenja u ministarstva graditeljstva Darka Horvata, na što je on poručio da to nikada nije bilo upitno.

Hrvatska će potrošiti sav novac iz fonda solidarnosti, poručio je premijer.

Otkrio je da je u obilazak županije s državnim vrhom pozvana i gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček, no ne zna zašto nije došla. ''Malo koga zovemo dva puta'', poručio je.

Obilazi Glinu

Premijer obilazi i srednju školu u Glini, a zatim će nazočiti svečanom obilježavaju Međunarodnog dana nestalih osoba i Dana sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu.

Uz njega će biti potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak.

U obilasku Srednje škole Glina bit će i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, a ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman bit će na svečanom obilježavaju Međunarodnog dana nestalih osoba i Dana sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene