Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon aktualca

Premijer Andrej Plenković HDZ-ovcima koji vrludaju i krše pravila: ''Nisam ja psihoterapeut''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković nakon aktualnog prijepodneva komentirao je aktualnosti, pa tako i poruke dijela HDZ-ovaca da bi voljeli vidjeti ''pravila ponašanja'' koje je odredila stranka uoči predsjedničkih izbora, a nakon istupa Mire Kovača, koji je najavio da će pobijediti u utrci za šefa HDZ-a.

HDZ-ovci su u Saboru poručili da bi famozna pravila voljeli vidjeti i dobiti napismeno. Na pitanje misli li ih možda staviti na papir, premijer Andrej Plenković rekao je da ne vidi da je to nešto što bi trebalo posebno regulirati. ''To je nešto što je zdrav razum. Ako imate izbore, ako imate kandidatkinju, ako ste ozbiljna i najveća stranka, onda se ponašate koherentno, nisu to stvari koje treba crtati'', rekao je. Izbjegao je odgovor na pitanje kako to kandidatura Mire Kovača može štetiti kampanji aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Hrvatski sabor Žastok obračun HDZ-ovac optužio zastupnicu da je rekla kako Hrvatsku treba razoriti kao Kartagu, ona tvrdi "To nije kazneno djelo, već je čin pravog domoljublja"

Rekao je da nema detaljnu informaciju o sastanku HVIDR-e Grada Zagreba na kojem je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava navodno prijetio crnim labudovima u HDZ-u, ako se budu poštivali njihovi zahtjevi vezani za SDSS. Dodao je da stalno razgovara s Penavom. Zna li nešto o najavama novog prosvjeda u Vukovaru? ''Znam da će biti neki događaj 13. listopada, ali ne znam hoće li imati karakter prosvjeda'', rekao je predsjednik Vlade.

Osvrnuo se i na izjavu Steve Culeja, koji je rekao da ima svog kandidata (ne kandidatkinju) na predsjedničkim izborima. ''Nisam ja nikakav psihoterapeut, imate predsjednika stranke i stranku koja postiže rezultate. Poruku smo poslali svima, ona ne može biti jasnija. Očekujem da svi budu racionalni, odgovorni i konstruktivni i u kampanji i na izborima.

Na pitanje zašto je putne naloge za Helsinki objavio u novinama, a nije ih dostavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa odgovorio je da su rastumačili ono što je nadležnost Vlade. Kaže da ne vidi zašto se Povjerenstvo obraća međunarodnim instucijama.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene