Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je u srijedu uz cestu Negoslavci-Orolik mjesto na kojem Ministarstvo hrvatskih branitelja već desetak dana provodi terenska istraživanja i ekshumacije posmrtnih ostataka iz masovne gobnice otkrivene na tom području.


Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, koji je bio uz premijera Andreja Plenkovića, novinarima je u kratkoj izjavi rekao da su istražne radnje i ekshumacije uz cestu Negoslavci-Orolik rezultat sustavnih radnji i napora Ministarstva.

"Nastavljamo i dalje s pretragom terena. Riječ je o masovnoj grobnici. Posmrtne ostatke koji su pronađeno podvrgnut ćemo DNA istraživanjima i to u što kraćem roku kako obitelji ne bi predugo čekale", rekao je Medved.

Plenković i Medved, nedaleko pronađene masovne grobnice, susreli su se i razgovarali sa članovima obitelji nestalih osoba iz Domovinskog rata.

Medved nije rekao koliko je posmrtnih ostataka dosad pronađeno na lokaciji masovne grobnice uz cestu Negoslavci-Orolik, ali se tijekom njegova razgovora s obiteljima moglo čuti da je riječ o desetak osoba.

Provjereno: Nestali - 10 Nade da su živi odavno nema. Žele ih samo dostojno pokopati i s njima se oprostiti: "Oni koji šute, a znaju, to je najteže!"

Gordan Grlić Radman Grlić Radman dan uoči Dačićeva dolaska: ''Popit ćemo kavu. Razgovarati se mora''

Republika Hrvatska još uvijek traga za 1816 osoba nestalih i smrtno stradalih u Domovinskom ratu, pri čemu najveći broj žrtava, njih 513, su osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju