Premijer Andrej Plenković komentirao je incident u Rijeci.

Galerija


"Uručili smo prosvjednu notu i ministar Radman je imao medijski nastup u kojem je bio sasvim jasan. Osudlili smo odluke lokalnih vlasti bez obzira što se talijanska vlada od toga distancira kao i niz provokacija koje su se dogodile.

Vezani članci Mnogo HDZ-ovaca (Foto: Dnevnik.hr) Vruća politička jesen u Saboru: HDZ raspravlja o aktualnim pitanjima, ali i dalje iskri na relaciji Plenković - Kovač Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Plenković nakon sastanka vrha HDZ-a: ''Da se toliko rano ljudi pozicioniraju prije izbora, to još nije doživljeno''

Prema tome, provokacije ovdje ne prolaze, sve vidimo, sve lovimo i ne dopuštamo da bilo tko i na bilo koji način ne samo krši pravni poredak nego i ruši dignitet ozbiljne pravne države", rekao je premijer Plenković uoči početka obilježavanja 29. godišnjice osnutka mladeži HDZ-a.

Na pitanje pokazuje li ovo da imamo puno problema sa susjednim državama, premijer je dao preporuku kako se ne bi trebali donositi takvi zaključci.

Premijer smatra da je današnji incident u Rijeci bio orkestriran i dugo pripreman, dok za izjavu Tajanija kaže da je "nešto drugo". Podsjećamo, tadašnji predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani početkom godine je govrio o "talijanskoj Istri i Dalmaciji".

Plenković je rekao i kako je talijanski odgovor na današnji incident bio da to nema veze s politikom njihove vlade.