Premijer Andrej Plenković komentirao je incident u Rijeci.

Galerija


"Uručili smo prosvjednu notu i ministar Radman je imao medijski nastup u kojem je bio sasvim jasan. Osudlili smo odluke lokalnih vlasti bez obzira što se talijanska vlada od toga distancira kao i niz provokacija koje su se dogodile.

Vezani članci Predsjednik Milanović pao s oklopnog vozila HDZ udario po Milanoviću, podsjetio na njegov pad: "'Prekaljeni ratnik' ponovno pribjegava primitivnoj komunikaciji i lažima" Premijer Andrej Plenković i Mislav Bago Plenković otkrio detalje mogućeg popuštanja mjera: "Na stolu su coffee to go i sport"

Prema tome, provokacije ovdje ne prolaze, sve vidimo, sve lovimo i ne dopuštamo da bilo tko i na bilo koji način ne samo krši pravni poredak nego i ruši dignitet ozbiljne pravne države", rekao je premijer Plenković uoči početka obilježavanja 29. godišnjice osnutka mladeži HDZ-a.

Na pitanje pokazuje li ovo da imamo puno problema sa susjednim državama, premijer je dao preporuku kako se ne bi trebali donositi takvi zaključci.

Premijer smatra da je današnji incident u Rijeci bio orkestriran i dugo pripreman, dok za izjavu Tajanija kaže da je "nešto drugo". Podsjećamo, tadašnji predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani početkom godine je govrio o "talijanskoj Istri i Dalmaciji".

Plenković je rekao i kako je talijanski odgovor na današnji incident bio da to nema veze s politikom njihove vlade.