Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nabrojao postignuća Vlade

Plenković: "Europski izbori su drugo poluvrijeme iste utakmice, očekujemo uvjerljivu pobjedu"

Premijer Andrej Plenković najavio je veliku pobjedu HDZ-a na Europskim izborima u nedjelju.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je četvrtak da u nedjelju, 9 lipnja, na izborima za Europski parlament očekuje uvjerljivu pobjedu HDZ-a istaknuvši da su Hrvatsku učinili daleko snažnijom i jačom te otpornijom u obrambenom, ekonomskom i socijalnom smislu.

"Očekujem od svih nas da ostvarimo uvjerljivu pobjedu i u drugom poluvremenu", rekao je Plenković na završnom predizbornom skupu HDZ-a u Klovićevim dvorima u Zagrebu te ustvrdio da je Hrvatska utjecajna i međunarodno relevantnija nego ikada prije.

Istaknuo je da se na njihovoj listi br. 5 na izborima za EP, kojoj je nositelj, nalazi četvoro aktualnih europskih zastupnika, četvero bivših, šestero kandidata koji su izabrani u Sabor 17. travnja, potpredsjednica Europske komisije, troje bivših ministara u Vladi, predsjednik Hrvatske zajednice županija, te čelnika splitsko-dalmatinskih ljekarni, i on kao premijer.

Pročitajte i ovo Prijete superćelije Superćelije prijete Ratari u panici poručili: "Ne dao Bog da razbije!" Profesor tvrdi: "Trebali bi dignuti Rafalee i dronove"

"Takav sastav ekipe za ove izbore ne može i da hoće predstaviti niti jedna druga politička stranka u Hrvatskoj", dodao je.

Plenković je istaknuo da su Hrvatsku učinili daleko snažnijom, jačom, otpornijom te agilnijom u obrambenom, ekonomskom, financijskom, kao i socijalnom smislu. Izbori za Europski parlament su, rekao je, drugo poluvrijeme iste utakmice, a prvo poluvrijeme dobili smo sa 19 razlike.

Plenković: HDZ-ovi zastupnici nisu se sramili boriti za Hrvatsku

Plenković je naglasio da druge stranke u Hrvatskoj nemaju postignuća kao što ima HDZ u zadnjih osam godina. Podsjetio je i da je HDZ u zadnjih osam godina, vodeći dvije Vlade i sada treću, ostvarili sve ono što su zacrtali vezano uz dublju integraciju u EU (ulazak u šengenski prostor i eurozonu), a članica u OECD-u bi trebali postati u ožujku 2026. Podsjetio je i da je Hrvatska jedina država koja je uspjela isti dan ući u šengen i eurozonu, a prije Bugarske i Rumunjske koje su u taj proces krenule godinama prije.

"Iza nas će ostati ogromna postignuća koja su promijenila Hrvatsku na bolje", kazao je.

Predsjednik HDZ-a kazao i da se HDZ-ovi zastupnici u EP nisu sramili boriti za Hrvatsku na strateškim pitanjima za razliku od nekih drugih kojih nije se čulo na plenarnim raspravama. Pri tome su i neki radili na tome da Hrvatska ne uspije ući u šengen i europodručje.

Pročitajte i ovo Razbojništvo u automat klubu Drama na Peščenici Prijetio pištoljem zaposleniku automat kluba pa ukrao novac: Policija je na terenu

"Mi smo usprkos i unatoč takvima i uspjeli", rekao je pa nabrojao postignuća Vlade vezana uz rast plaća, mirovina, zaposlenosti, infrastrukturnih projekata, nošenja s krizama i drugo.

Ostali kandidati HDZ-a s liste za Europski parlament također su pozvali građane da izađu na izbore 9. lipnja i poklone im povjerenje obećavši im daljnje zalaganje za demokršćanske vrijednosti i borbu za nacionalne interese. Kritizirali su SDP ustvrdivši da u Europskom parlamentu njihovi zastupnici nisu branili nacionalne interese isto onako kao što ta stranka 1991. nije htjela glasati za osamostaljenje Hrvatske od Jugoslavije. Također, upozorili su da su iz stranke Možemo preko svojih nevladinih udruga lažno prijavljivali Hrvatsku kako bi spriječili ulazak u šengen.

"Kada smo se borili i lobirali da Hrvatska uđe u šengen tko je najviše radio protiv toga i tko je htio sabotirati ulazak u šengen - upravo oni koji vladaju Gradom Zagrebom", ustvrdio je Tomislav Sokol.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene