Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Premijer Andrej Plenković komentirao je u ponedjeljak veliki prosvjed učitelja koji se danas održava na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.


''Pravo na štrajk jedno je od prava koje građani mogu i imaju pravo koristiti. S te strane ne vidim ništa neobično, dapače. Što se tiče poruke važnosti obrazovanja, ne samo da smo ju čuli nego to i znamo. Još jednom podsjećam da Ministarstvo obrazovanja nikad nije imalo više sredstava nego u ovoj Vladi'', komentirao je u ponedjeljak premijer Andrej Plenković štrajk učitelja koji traje već gotovo mjesec dana.

Vezani članci Andrej Plenković u Pleternici Plenković: "Filipović je sjajan kandidat za gradonačenika Zagreba. Pristojan je, ali ima onu sportsku drskost" Davor Filipović Filipović odbrusio Klisoviću: "Očito su toliko frustrirani Tomaševićevim preuzimanjem birača ljevice da više ne znaju što učiniti"

Plenković je dodao da u proračunu Ministarstva znanosti i obrazovanja ima 18,3 milijardi kuna i istaknuo da je to najviše u povijesti sredstava za obrazovanje i znanost. ''Ponavljam da je dijalog stalan, bit će i danas popodne nakon prosvjeda'', rekao je premijer.

Danas očekuje rješenje

''Još ću jednom ponoviti i apeliram na sindikate i vođu sindikata da vode računa o tome da bi bilo dobro da djeca što prije krenu u školu. Ako je pitanje jesmo li čuli poruku – jesmo. Jesmo li plaću povećali? Jesmo. Hoćemo li ju još povećati? Hoćemo. Predstavnici sindikata znaju da su od mene ponudu od dva posto imali na stolu od 1. listopada. Ne znam znate li vi to, ali oni znaju. Rješenje ide s ciljem da djeca idu u školu, da nastavnici budu zadovoljni i da ova priča završi tako da možemo reći da smo unaprijedili sustav'', kazao je Andrej Plenković i poručio da rješenje očekuje - danas.

Veliki prosvjed "Hrvatska mora bolje" u Zagrebu organiziraju sindikati zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, koji štrajkaju već gotovo mjesec dana.