Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"To za nas ne postoji"

Plenković o suđenju pilotima: "To je za nas nepostojeći proces, farsa pa i ako dođe do presude, neće se dogoditi ništa".

U povodu češkog predsjedanja Vijećem Europske unije predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković održao je u petak redoviti polugodišnji sastanak s veleposlanicima zemalja članica EU-a. Nakon sastanka komentirao je aktualne političke događaje.

Premijer Andrej Plenković održao je sastanak s veleposlanicima zemalja članica EU-a u povodu češkog predsjedanja Vijećem Europske unije.

"Prošli smo posljednje korake za ulazak u Schengenski prostor što je od velikog značaja za hrvatske građane", kazao je premijer. 

Na upravo objavljenih 13% rasta inflacije, rekao je "možemo biti zadovoljni. Našim mjerama smo limitirali rast inflacije, brojne članice EU imaju i do 15% mjesečnu inflaciju, a ukupne mjere koje smo poduzeli od limitiranja cijena do subvencioniranja, pogodnosti i niza mjera, mislim da smo uspjeli dobro konsolidirati situaciju", rekao je Plenković.

"Za nas proces pilotima ne postoji"

Govoreći o suđenju pilotima, kazao je kako je to "za nas nepostojeći proces, farsa, orkestriran potez 20 godina kasnije. To za nas ne postoji. Nebitno je da nije stigla optužnica, ako vi to hoćete pratiti, možete, ali to za nas ne postoji. Ako dođe do presude, neće se dogoditi ništa jer mi taj proces ne priznajemo", rekao je premijer. 

Što se tiče posjeta Porfirija, kazao je da ne zna što će tamo biti i zašto je odabran baš taj datum. "Znam da je to i godišnjica pogibije Blage Zadre i nije Hrvatska birala taj datum dolaska Porfirija. Ne mogu reći da je taj datum dobar ili nije, ali što bi se više približili Danu sjećanja na žrtve Domovinskog rata, to ne bi bilo dobro".  

"Milanovićevi mališani za pregled"

"Milanović i Kovačević su bliski prijatelji i on s tako bliskim prijateljem ide u "Bužu" dva dana nakon potresa, da tamo žderu i piju, to vam govori o nenormalnom ponašanju. Mi smo se na taj odvratan i oduran diskurs navikli i njegovo nenormalno ponašanje datira od uhićenja Kovačevića. Milanovićevi mališani, ova ekipa za pregled iz Mosta, za liječnički pregled, koriste ga na tijelima u Saboru, ne bi li ga navodili. Njegova je agenda da sada radi najgore protiv mene ne bih li ja reagirao na njega, pa on u dosluhu da se brani da je riječ o političkom progonu. Gro njih je isto išlo u Bužu, pitajte tko je sve bio tamo", izjavio je premijer.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene