Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurna destinacija

Odlične vijesti za hrvatski turizam: Premašen je ukupan broj noćenja iz cijele 2020. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je u srijedu premašen ukupan broj noćenja iz cijele 2020. godine! Prema podacima iz sustava eVisitor, u Hrvatskoj je od početka godine do danas ostvareno 55,3 milijuna noćenja.

''Od početka godine do danas u Hrvatskoj je ostvareno 55,3 milijuna noćenja, dok je u dvanaest mjeseci 2020. godine bilo ostvareno 54,4 milijuna noćenja'', objavila je ministrica turizma i sporta Nikola Brnjac na svom Facebook profilu.

Time je u Hrvatskoj je u srijedu premašen ukupan broj noćenja iz cijele 2020. godine.

 

''Sigurnost i kvaliteta presudni su u odabiru destinacija. Naš cilj je stvaranje održivog turizma u kojem se fokus ne stavlja na broj turista, već na kvalitetu, na turiste koji će generirati veću potrošnju te time potaknuti i nove investicije u turizmu'', zaključila je Brnjac.

Od ukupnog broja noćenja u 2021. godini, 46,6 milijuna su ostvarili strani turisti, dok su 8,7 milijuna ostvarili domaći turisti. Od početka ove godine ujedno je ostvareno i 9 milijuna turističkih dolazaka, odnosno Hrvatsku je u ovoj godini posjetilo već 1,2 milijuna turista više nego li protekle godine.

''S obzirom na trendove u industriji putovanja, naš cilj je bio održavanje stabilnosti turističkog sustava, očuvanje radnih mjesta i prepoznatljivosti Hrvatske kao sigurne turističke destinacije. Želimo nastaviti s ovim rezultatima i zato je važno da se svi nastavimo pridržavati epidemioloških mjera'', kazala je Brnjac.

Time, kaže, stvaramo temelje za iduću godinu i nastavak razvoja hrvatskog turizma. ''Ova godina je prije svega pokazala da su sigurnost i kvaliteta presudni u odabiru destinacija, a to su gosti spremni platiti i više'', pojasnila je Brnjac.

U konačnici, ističe ministrica, želja je stvaranje održivog turizma u kojem se fokus ne stavlja na broj turista, već na kvalitetu, na turiste koji će konzumirati što veći broj ponuda u destinacijama, generirati veću potrošnju, a što će onda dodatno potaknuti i nove investicije u turizmu.

Pročitajte i ovo Kristijan Pavić i Barbara Štrbac na 86 posto prometa Nautički turizam sve je bliži brojkama iz 2019. godine: "Gosti su odlični i prosječna potrošnja je veća"

Pročitajte i ovo Plaža u Baškoj Vodi - 4 USPJEŠNA SEZONA Unosan posao: Ovo je mjesto s najviše ležaljki u Hrvatskoj - "Za uloženih 1600 vi zaradite 400.000 kuna u četiri godine, to je najrazrađeniji biznis"

U 2021. godini ostvareno je dosad 46 posto više dolazaka i 37 posto više noćenja nego li u istom razdoblju protekle godine. U usporedbi s istim razdobljem 2019. godine, ostvareno je 61 posto dolazaka i 72 posto noćenja u odnosu na isto razdoblje 2019. godine.

U Hrvatskoj trenutno boravi više od milijun turista. Od stranih turista najviše je Nijemaca (297.000), Poljaka (81.000), Slovenaca (74.000) i Talijana (61.000). Najviše turista trenutno boravi u Istarskoj (283.000), Primorskoj-goranskoj (187.000) i Splitsko-dalmatinskoj županiji (184.000).
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene