Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privremena odluka

Prekinut štrajk na Filozofskom fakultetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupština Sindikata visokog obrazovanja i znanosti Akademska solidarnost donijela je odluku da se privremeno prekida štrajk .

Štrajk je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu započeo 6. srpnja 2011., kao i štrajk solidarnosti koji je na Institutu za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu započeo 11. srpnja 2011., te štrajk solidarnosti koji je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu započeo 12. srpnja 2011.

Pročitajte i ovo USB-stick i CD Pokušaj zataškavanja? Skandal na fakultetu zbog jednog USB-a: "Očito teško podnose odluku Povjerenstva" Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja

'Štrajkaške se aktivnosti privremeno prekidaju jer tijekom ljetne stanke u zasjedanju Sabora ne prijeti opasnost da prijedlozi zakona koji su razlogom štrajka postanu predmetom rasprave plenarne sjednice Sabora. U skladu s time, skupština Sindikata odlučivat će o nastavku štrajka ovisno o novom zasjedanju Sabora', stoji u priopćenju Sindikat visokog obrazovanja i znanosti Akademska solidarnost.

Naglašavaju kako će i dalje svoje aktivnosti koncentrirati na problematiku znanosti i visokog obrazovanja, odnosno na štetni paket prijedloga zakona. ističu da će i dalje zahtijevati da se prijedlozi zakona o znanstvenoj djelatnosti, visokom obrazovanju i sveučilištu u potpunosti odbace, smatrajući to prvim korakom u obrani visokog obrazovanja i znanosti kao javnog dobra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene