Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skupština Sindikata visokog obrazovanja i znanosti Akademska solidarnost donijela je odluku da se privremeno prekida štrajk .


Štrajk je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu započeo 6. srpnja 2011., kao i štrajk solidarnosti koji je na Institutu za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu započeo 11. srpnja 2011., te štrajk solidarnosti koji je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu započeo 12. srpnja 2011.

Vezani članci Ilustracija Novi udar na putnike: Poznata aviokompanija otkazuje sve letove iz Njemačke, poznato do kada Avion - 2 Jedan od najvećih europskih avioprijevoznika sutra otkazuje više od 1000 letova

'Štrajkaške se aktivnosti privremeno prekidaju jer tijekom ljetne stanke u zasjedanju Sabora ne prijeti opasnost da prijedlozi zakona koji su razlogom štrajka postanu predmetom rasprave plenarne sjednice Sabora. U skladu s time, skupština Sindikata odlučivat će o nastavku štrajka ovisno o novom zasjedanju Sabora', stoji u priopćenju Sindikat visokog obrazovanja i znanosti Akademska solidarnost.

Naglašavaju kako će i dalje svoje aktivnosti koncentrirati na problematiku znanosti i visokog obrazovanja, odnosno na štetni paket prijedloga zakona. ističu da će i dalje zahtijevati da se prijedlozi zakona o znanstvenoj djelatnosti, visokom obrazovanju i sveučilištu u potpunosti odbace, smatrajući to prvim korakom u obrani visokog obrazovanja i znanosti kao javnog dobra.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju