Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavnik prosvjednika optimistično

'Pregovori na dobrom putu': Građani donose hranu prosvjednicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pregovori predstavnika poljoprivrednika prosvjednika s predstavnicima Vlade na dobrom su putu i veliki su izgledi da će doći do dogovora, izvijestio je izišavši nakratko sa sastanka pred prosvjednike jedan od njihovih predstavnika.

'Molim vas za još malo strpljenja, na dobrom smo putu i izgleda da ćemo uspjeti dogovoriti sve što smo tražili', kazao je Mladen Šolčić, proizvođač mlijeka iz Patkovca kod Bjelovara, prosvjednicima pred Ministarstvom nešto prije 13 sati. Prosvjednike, koji uokolo Ministarstva izvikuju poruke i trube, zamolio je za mir, najavivši da će oko 13,30 sati izvijestiti o razgovorima. Razgovori predstavnika prosvjednika s potpredsjednicima Vlade Jadrankom Kosor i Damirom Polančecom u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva počeli su nekoliko minuta poslije 9 sati i još uvijek traju. Za to vrijeme dio je prosvjednika, koji nisu došli pred zdradu Ministarstva poljioprivrede u Zagreb, traktorima blokirao granicu s BiH kod Bosanskog Šamca.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pridružili se Poljacima Slovaci blokirali granični prijelaz s Ukrajinom: Propuštali samo pet kamiona po satu Slika nije dostupna Prosvjedi na cestama Seljaci traktorima BLOKIRALI ulaze i izlaze na autocestu

>> Studenti došli podržati seljake: 'Rješenje ili blokiramo zemlju'

Prosvjednicima građani donose hranu i piće

O tijeku razgovora ovisi i daljnji tijek prosvjeda, jer prosvjednici ponavljaju kako će u Zagrebu kampirati dok ne vide rezultate i dok se ne ispune njihovi zahtjevi. Rezultate pregovora prosvjednici, koji su tijekom jučerašnjeg dana i večeri traktorima stigli u Zagreb, čekaju okupljeni ispred zgrade u Ulici grada Vukovara u kojoj su ministarstva poljoprivrede i gospodarstva. Podršku im daju i studenti, kao i građani koji su im tijekom noći i danas donosili i donose hranu i napitke, a organizirano su im i neki privatni poduzetnici, primjerice mesari i ugostitelji donijeli i suhomesnate proizvode, kruh i drugu hranu.

Studenti uz seljake

Svi podržavamo prosvjednike, uglas je izvikivalo 50-ak studenata koji su se nešto poslije podneva našli pred Ministarstvom, pred koje su jutros donijeli i maketu Crkve Svetog Marka. Prosvjednici su zahvalili studentima i građanima na potpori i razumjevanju te istaknuli vrlo korektan odnos policije prema njima. Prema podacima zagrebačke Policijske uprave, traktori prosvjednika od jutros su parkirani u Ulici grada Vukovara, od raskrižja s Krugama do ulice Ivana Lučića i to u dvije kolone: jedna uz rub južnog, a druga uz rub sjevernog kolničkog traka.

Priveden jer je pijan vikao i razbacivao čunjeve oko traktora

Time je omogućen nesmetan promet na dvije preostale kolničke trake sjevernog i južnog kolnika Ulice grada Vukovara, kažu u policiji navodeći da je tijekom jučerašnjeg dana u Zagreb pristiglo oko 260 traktora iz cijele Hrvatske. Policajci koji na terenu vode brigu da se ne ugrožavaju ljudski životi, imovina i promet, noćas su priveli jednog 29-godišnjaka koji je vikao i razbacivao čunjeve postavljene oko traktora, te nije prestajao niti nakon nekoliko upozorenja policije. U policiji je utvrđeno da je mladić bio pod utjecajem alkohola te je ostavljen na otriježnjenju, a danas će nad njim biti provedena prekršajna obrada, kažu u policiji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene