Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna

''USKOK i DORH, čini se, jedva uspijevaju pratiti 'plesne korake' u istragama koje vode''

Ivana Pezo Moskaljov donosi pregled tjedna iza nas. Više pogledajte u videu.

Vrući ritmovi i ples koji odiše ljubavlju i strašću - španjolski su plesači slavili flamenco. Plesalo se posvuda - od muzeja do noćnih klubova. Očaralo je to i publiku diljem svijeta.

A kod kuće - USKOK i DORH, čini se, jedva uspijevaju pratiti 'plesne korake' u istragama koje vode. Afera Softver se zakotrljala, ali s ove adrese nisu obavijestili Ured europskog tužitelja o stanju istrage protiv Gabrijele Žalac.

Iza nas je prvi tjedan s COVID potvrdama u državnim i javnim službama. Umalo da je prošlo bez većih problema.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica - 4 najrigoroznije u europi Od ponedjeljka se u Austriji sve zatvara, osim nekoliko iznimki: Ako vas zaustavi COVID redar, morate dokazati kamo ste krenuli

Pročitajte i ovo Alen Protić ''Psihički je teško'' Raste smrtnost, a liječnici rade brojne prekovremene: ''Laucova izjava je uvredljiva. Ne tražimo ispriku, imamo samo jednu molbu''

Na ulicama na tisuće protivnika korona-mjera. Prosvjednike došli podržati i političari: "Narod je na strani slobode. Narod je protiv diktature. Narod je protiv ugrožavanja ljudskih prava i sloboda", rekao je Miro Bulj, gradonačelnik Sinja.

Slobodni u svom poslu trebali bi biti i novinari. No, napadnuti su i verbalno i fizički.

Bio je ovo tjedan u kojem je broj umrlih od koronavirusa od početka zaraze premašio deste tisuća, a država odlučila presjeći. Traži način kako kazniti sve koji krše odluke Stožera!

Uz lockdown, Austrija odlazi najdalje - uvest će i obavezno cijepljenje! Na opasci Austrijancima - spotaknuo se i hrvatski predsjednik. I nakon susreta s Papom izazvao diplomatski skandal.

Pita li se Europu, Hrvatska je kriva za smrt šestogodišnje afganistanske djevojčice Madine. Presudio je tako sud za ljudska prava u Strasbourgu i obvezao na isplatu odštete od 40 tisuća eura obitelji. 

Tuga i ponos. Ni nakon tri desetljeća od stradanja - vukovarske i rane Škabrnje nisu zacijelile. Najteže je onima koji i dalje tragaju za nestalima. Pravdu nisu dočekali. U koloni sjećanja - deseci tisuća. Poruke nade i zajedništva.

Bio je to dan u kojem su napokon stale i sve svađe. Uz čvrst stisak ruke premijer i predsjednik napokon su normalno razgovarali.

Veselila se nogometna Hrvatska - idemo u Katar! Gol ili autogol, manje je važno, glavno da se na Poljudu zatresla ruska mreža! Bravo za Dalića i dečke. Dugo će se prepričavati i ova utakmica. A sad na još jednu svjetsku smotru - braniti srebro i povijesni rezultat iz Rusije.

Više o tjednu koji je za nama pogledajte u videu priloženom uz tekst. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene