Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podijeljeni i prevrtljivi

Iza nas je buran tjedan: "Uskrs je blagdan od kojeg je kršćanski svijet jako malo naučio"

Kršćani su u proslavili Uskrs, najveći blagdan od kojeg su mnogi malo naučili. Pokazao je to i tjedan iza nas budući da su hrvatski puk, prateći svađu premijera i predsjednika, pokazao jednako podijeljenim i prevrtljivim kao i onaj koji je na križni put osudio Isusa.

Uskrs je najveći kršćanski blagdan od kojeg je kršćanski svijet jako malo naučio. Križni put na kojeg je puk osudio Učitelja bio je najveća drama u povijesti čovječanstva. Kako onda, tako je i danas puk je prevrtljiv i tako se ovih dana dijeli i zauzima stranu u javnom pripetavanju predsjednika i premijera.

Ukratko, predsjednik Zoran Milanović udara premijera Andreja Plenkovića. Netko mu je osmislio prilično prizemnu, ali učinkovitu komunikacijsku strategiju. Tko želi razbiti desnicu treba ući u ono što puk desni želi čuti i pritom mu izazvati amneziju na sve što je ranije govorio o Milanoviću – od ploča u Vukovaru preko šatora.

U tjednu koji je iza nas Forteova grupa ugovorila je prodaju Leda. Cijela grupacija prodaje se za 615 milijuna eura europskom lideru na tržištu smrznute hrane, tvrtki Nomad Foods.

Država veledrogerijama duguje enorman novac i naljutili su se na premijerovu izjavu da sigurno neće biti kruha gladni. Ministar zdravstva Vili Beroš je dan prije najavio mogućnost povećanja naših izdvajanja za zdravstveno osiguranje. Ipak, rješenje je pronađeno za onkološke bolesnike i lijekovi će im se osigurati i svaka isporuka izravno plaćati. Zdravstvo svakodnevno proizvodi milijunske dugove i to je kašeta brokava koju nitko nije imao hrabrosti reformirati.

Pročitajte i ovo Krešimir Škarica, odvjetnik "SUSTAV JE ZAKAZAO" Odvjetnik objasnio zašto majka djevojčice ipak nije optužena za teško ubojstvo te što će biti s optužbama koje se odnose na oca: "Ova kvalifikacija nije konačna i bezuvjetna"

Pročitajte i ovo Igračke na ogradi Klaićeve bolnice u Zagrebu OPROŠTAJ OD DJEVOJČICE Na ogradi ispred Klaićeve osvanula potresna poruka: "Mi smo svi tvoji roditelji, voli te tvoja majka - cijela Hrvatska"

Zbog tog je problema drugi plan je palo predstavljanje europskog novca koji dobivamo uz uvjete velikih reformi koje nisu ni na vidiku.

Više o događajima koji su obilježili tjedan možete pogledati u prilogu priloženom na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene