Pregled najvažnijih događaja prošlog tjedna donosi Ivana Petrović.


Nijemci su otkazali Okotoberfest i do kraja godine zatvorili kazališta, koja su po preporuci svjetske zdravstvene organizacije rizična mjesta zbog kompleksnosti scene, a ne gledališta.

Vezani članci Pregled tjedna Ivane Petrović "Često govorimo o erupciji ljubavi, mržnje ili gluposti. Kada se sve to pomiješa, dobije se kampanja za izbore 2020." Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Proslavili smo Božić, ide Nova godina: Kad stavimo u omjer dobro i loše, uvijek prevagne dobrota

U nas se u nekom vlastitom imaginariju misli kako će se splitska Ultra moći održati, a kazalištima se suprotstavljaju crkve, što je glupost. Liturgiju je u tom smislu zaštitnih pravila najlakše organizirati.

Predsjednik Republike opet je imao svoj show. Nakon Jasenovca u kojem su u drugi plan pale žrtve logora, u Okučanima su u drugi plan pale žrtve Domovinskog rata. Zbog toga što su dvojica branitelja imala majice s amblemom postrojbe HOS-a.

Premijeru Milanoviću prije pet godina to na istom mjestu nije smetalo. Priča o tom amblemu s tim ZDS-om već je sto puta izrečena, od premijera Račana naovamo, da je ne treba više ponavljati. Bilo bi najbolje da taj ZDS koji se više popeo na vrh glave dečki maknu sami vlastitom odlukom.

Predsjednik se upušta u neke kvalifikacije o Tuđmanu i HOS-u bez općeg razumijevanja KOS jugoobavještajne igranke s dijelom vodstva HSP-a iz '91. s kojom dečki nisu imali veze, pa bi bilo dobro da pogleda u arhiv VSOA-e i Domovinskog rata. 

Kad usporedimo sve njegove izjave o toj temi posljednjih desetak godina, ne nalazi se razumnog pojašnjenja za ovakvo ponašanje.

Cijeli pregled tjedna pogledajte u videu koji je u prilogu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.