Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar Medved tvrdi drugačije

Novi detalji incidenta u Okučanima. S Pantovčaka tvrde: "Milanović prvo uopće nije bio pozvan. Program smo dobili tri dana prije"

Program 25. obljetnice Bljeska - 1
Program 25. obljetnice Bljeska - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Program 25. obljetnice Bljeska - 1 Program 25. obljetnice Bljeska - 1 Foto: DNEVNIK.hr Program 25. obljetnice Bljeska - 2 Program 25. obljetnice Bljeska - 2 Foto: DNEVNIK.hr Program 25. obljetnice Bljeska - 3 Program 25. obljetnice Bljeska - 3 Foto: DNEVNIK.hr Program 25. obljetnice Bljeska - 4 Program 25. obljetnice Bljeska - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Program 25. obljetnice Bljeska - 5 Galerija 1/5 >>
Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kazao je da je ponašanje predsjednika Zorana Milanovića, koji je napustio obilježavanje obljetnice Bljeska, potpuno neprimjereno. S Pantovčaka pak kažu da sudjelovanje Milanovića prvotno uopće nije bio predviđeno da bi program potom bio izmijenjen te da je u Ured predsjednika stigao samo tri dana prije održavanja.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u petak je rekao da je prije desetak dana organizirao nekoliko sastanaka u vezi pripreme obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak na koje je pozvao i savjetnika predsjednika ,generala Marijana Marekovića, te ministarstva obrane i unutarnjih poslova te da su temeljito pripremali sve detalje vezano za obljetnicu, vodeći računa o okolnostima koronavirusa.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović razgledao Rafale - 3 novi hrvatski ponos FOTO Zoran Milanović popeo se na jedan Rafale i pomno ga razgledao Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta"

Istaknuo je da je Ministarstvo hrvatskih branitelja sve detalje obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak u Okučanima koordiniralo i usklađivalo s Uredom predsjednika, s Ministarstvom obrane i s Ministarstvom unutarnjih poslova. 

No, s Pantovčaka stižu oprečne informacije. Tvrde da Ured predsjednika sve do utorka 28. travnja, tri dana prije obljetnice, nije imao program kako bi točno obilježavanje Bljeska trebalo izgledati.

Prijedlozi i program obilježavanja Bljeska:

Program 25. obljetnice Bljeska - 1 Program 25. obljetnice Bljeska - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

Program 25. obljetnice Bljeska - 1 Program 25. obljetnice Bljeska - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Program 25. obljetnice Bljeska - 1 Program 25. obljetnice Bljeska - 3 (Foto: DNEVNIK.hr)

Program 25. obljetnice Bljeska - 1 Program 25. obljetnice Bljeska - 5 (Foto: DNEVNIK.hr)

Naime, prema prvom planu, Milanović uopće nije trebao sudjelovati u obilježavanju obljetnice, a prvo izaslanstvo za polaganje vijenaca činili su političari dok su u drugom bili obitelji poginulih u Bljesku, Udruge, ratni zapovjednici.

Predsjednik je uvršten u program nakon što je sam predložio da državni vrh položi zajednički vijenac, a odgovor i program su dobili tek u utorak, tri dana prije Okučana, rekao nam je izvor s Pantovčaka.

U tom izmjenjenom programu, osim što se izaslanstvu političara sad pridružio i predsjednik Milanović promijenjen je i raspored, pa su političari ovog puta išli iza izaslanstva obitelji poginulih, Udruga i ratnih zapovjednika među kojima je netko nosio spornu majicu s natpisom zbog kojeg je predsjednik napustio Okučane. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene