Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kazao je da je ponašanje predsjednika Zorana Milanovića, koji je napustio obilježavanje obljetnice Bljeska, potpuno neprimjereno. S Pantovčaka pak kažu da sudjelovanje Milanovića prvotno uopće nije bio predviđeno da bi program potom bio izmijenjen te da je u Ured predsjednika stigao samo tri dana prije održavanja.

Galerija


Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u petak je rekao da je prije desetak dana organizirao nekoliko sastanaka u vezi pripreme obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak na koje je pozvao i savjetnika predsjednika ,generala Marijana Marekovića, te ministarstva obrane i unutarnjih poslova te da su temeljito pripremali sve detalje vezano za obljetnicu, vodeći računa o okolnostima koronavirusa.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović: "Ako treba cijepit ću se prvi, mislim da bi se svi trebali cijepiti. Sutra se zatvaraju lokali, to je trebalo i ranije" Predsjednik Zoran Milanović Potvrda iz Ureda predsjednika: Milanović će sudjelovati na proslavi Oluje

Istaknuo je da je Ministarstvo hrvatskih branitelja sve detalje obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak u Okučanima koordiniralo i usklađivalo s Uredom predsjednika, s Ministarstvom obrane i s Ministarstvom unutarnjih poslova. 

No, s Pantovčaka stižu oprečne informacije. Tvrde da Ured predsjednika sve do utorka 28. travnja, tri dana prije obljetnice, nije imao program kako bi točno obilježavanje Bljeska trebalo izgledati.

Prijedlozi i program obilježavanja Bljeska:

Zoran Milanović u Okučanima
Program 25. obljetnice Bljeska - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

Zoran Milanović u Okučanima
Program 25. obljetnice Bljeska - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Zoran Milanović u Okučanima
Program 25. obljetnice Bljeska - 3 (Foto: DNEVNIK.hr)

Zoran Milanović u Okučanima
Program 25. obljetnice Bljeska - 5 (Foto: DNEVNIK.hr)

Naime, prema prvom planu, Milanović uopće nije trebao sudjelovati u obilježavanju obljetnice, a prvo izaslanstvo za polaganje vijenaca činili su političari dok su u drugom bili obitelji poginulih u Bljesku, Udruge, ratni zapovjednici.

Predsjednik je uvršten u program nakon što je sam predložio da državni vrh položi zajednički vijenac, a odgovor i program su dobili tek u utorak, tri dana prije Okučana, rekao nam je izvor s Pantovčaka.

U tom izmjenjenom programu, osim što se izaslanstvu političara sad pridružio i predsjednik Milanović promijenjen je i raspored, pa su političari ovog puta išli iza izaslanstva obitelji poginulih, Udruga i ratnih zapovjednika među kojima je netko nosio spornu majicu s natpisom zbog kojeg je predsjednik napustio Okučane.