Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna Ivane Petrović

''Odgovornost vlastodržaca koje biraju kmetovi 21. stoljeća nekako se sporo utvrđuje''

Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr)
Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Pregled tjedna Ivane Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
I skoro pet stoljeća nakon seljačke bune izazvane prevelikim nametima i ugnjetavanjima u Stubici njeguju sjećanje na taj trenutak iz hrvatske povijesti.

Trenutak koji se ponavljao i poslije uvijek samo tražeći svoju suvremenu inačicu. Hrabrost stubičkog seljaka pojavljivala bi se u za narod ultimativnim trenutcima, a poslije bivala ugušena - čak i u pobjedi. I stvarala nove razdore.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna Ivane Petrović Pregled tjedna Ivane Petrović Uspjeh kampanje cijepljenja neće ovisiti o medijima nego o jasnoj komunikaciji struke, Stožera i Vlade Pregled tjedna Ivane Petrović Pregled tjedna Ivane Petrović Radovi na zagrebačkoj Katedrali: Možda su osakaćeni tornjevi metafora stanja u kojem nas je ošamarila zaraza

I malo pomalo kao po nekoj nevidljivoj strategiji - gušila hrabrost koju danas nazivamo građanskom hrabrosti. U ovo vrijeme vidimo je kroz manje uglavnom ideološke grupe ili one s nekim prikrivenim financijskim interesom ili pak kroz pojedince s političkim ambicijama kojima je format takve hrabrosti potreban samo za veću javnu vidljivost i u stvari je ovum nove zablude.

Onu vrstu razumne hrabrosti prijeko potrebne za opće dobro, hrabrosti koja će detektirati stvaran problem – takve hrabrosti nema. I u današnje vrijeme, vrijeme kao demokracije, vidimo što na djelu što u tendenciji - moderne oblike tahijevizma.

Onoga što je Šenoa zapisao nostra sunt iura nostra sunt rura. Odgovornost vlastodržaca koje biraju kmetovi 21. stoljeća nekako se sporo utvrđuje. Na ponovljenom suđenju bivšem premijeru u slučaju Ina Mol, Uskokov svjedok Robert Ježić je ponovno nakon sedam godina Sanadera teretio da je primio mito. Pola tog mita koje je navodno uplaćeno preko Ježićevog švicarskog računa kojeg danas drži Dioki holding. Sve u svemu Ježić je prije sedam godina obećao vratiti taj novac - 5 milijuna eura - u roku od 30 dana. A sud mu povjerovao na majke mi. Do danas nije uplaćeno ništa.

Cijeli pregled tjedna možete pogledati u priloženom videu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene