Reporter Nove TV Mislav Bago u razgovoru za DNEVNIK.hr otkrio je kakva nas politička 2018. očekuje te analizirao omjere snaga na hrvatskoj političkoj sceni.

Galerija


Mislav Bago, reporter i jedno od zaštitnih lica Nove TV, cijelu je godinu pratio turbulentna događanja na hrvatskoj političkoj sceni te analizirao rejtinge vodećih političkih stranaka.

U razgovoru za portal DNEVNIK.hr Mislav Bago otkrio je možemo li i u 2018. godini očekivati političke potrese poput ovogodišnje neočekivane suradnje HDZ-a i HNS-a te postoji li mogućnost novih izbora.

"Novi izbori će biti onda kada to odluči Andrej Plenković. Naš izborni sustav omogućuje da Vlada i s tankom većinom može odraditi mandat do kraja. Rekao bih da ćemo imati Vladu koja će biti na hladnom pogonu s obzirom na najskuplju moguću koaliciju", kaže Bago.

Analizirao je i kolike su šanse za novu rekonstrukciju u Banskim dvorima te usporedio odnose "trećih opcija",to jest pad popularnosti Mosta i rast Živog zida.

"Most je već dugo vremena u silaznoj putanji i sigurno će neko vrijeme vegetirati na ovih 6 ili 7 posto. Pitanje je kako će se odlazak Vlahe Orepića odraziti na njihov imidž. Političke stranke su ujedno i ideološke grupacije, a kod Mosta to nije jasno definirano. Živi zid pak s druge strane priznaje kako su antisistemska stranka i skupljat će glasove nezadovoljnih birača od kojih će mnogi prvi put izaći na izbore", kazao je Bago.

Kako ocjenjuje političku 2017. i što predviđa u godini koja slijedi, pogledajte u videu.