Predstavnici sindikata okupljeni u Inicijativu ''67 je previše'' osvrnuli su se na odluku Ustavnog suda prema kojoj neće postupati po pitanju financiranja spotova o cjelovitoj mirovinskoj reformi kao i na objavu Zavoda za mirovinsko osiguranje o trošku od 45 milijardi kuna za proračun, koliko bi značio uspjeh referenduma.

Galerija


Smatraju kako je odluka Ustavnog suda neobjektivna i pristrana te daje Vladi za pravo da nastavi s antireferendumskom kampanjom. Projekcije HZMO-a nazvali su nepredvidivima i samim time nerealnima. Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja prokomentirao je da je ovo potpuno neozbiljan posao.

Vezani članci Prikupljanje potpisa za referendum (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Ključna potpora? Referendumsku incijativu "67 je previše" javno podržala i incijativa "Narod odlučuje" te uputili apel građanima Andrej Plenković (Foto: Pixsell,Boris Scitar/Vecernji list) Plenković o referendumu sindikata: "Želi se isprepadati javnost, nije točno da će svi raditi do 67. godine"

„Ako to tako bude, mislim da mi kao nacija najbolje da napravimo kolektivno samoubojstvo, na čelu s Vladom. Nezamislivo je da imamo rast u idućih 21 godinu od 1,1 posto i to je pretpostavka od koje oni polaze u svojoj kalkukaciji, dakle to je potpuno neozbiljan posao, to je ki bi da bi, to je gatanje“, kaže Ribić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr