Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ustavni sud o mirovinskoj reformi

Predstavnici Inicijative "67 je previše" nezadovoljni odlukom Ustavnog suda: "Ako to tako bude, mislim da mi kao nacija najbolje da napravimo kolektivno samoubojstvo"

Inicijativa 67 je previše (Foto: Dnevnik.hr)
Inicijativa 67 je previše (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vilim Ribić (Foto: Dnevnik.hr) Vilim Ribić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Inicijativa 67 je previše (Foto: Dnevnik.hr) Inicijativa 67 je previše (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Inicijativa 67 je previše (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Predstavnici sindikata okupljeni u Inicijativu ''67 je previše'' osvrnuli su se na odluku Ustavnog suda prema kojoj neće postupati po pitanju financiranja spotova o cjelovitoj mirovinskoj reformi kao i na objavu Zavoda za mirovinsko osiguranje o trošku od 45 milijardi kuna za proračun, koliko bi značio uspjeh referenduma.

Smatraju kako je odluka Ustavnog suda neobjektivna i pristrana te daje Vladi za pravo da nastavi s antireferendumskom kampanjom. Projekcije HZMO-a nazvali su nepredvidivima i samim time nerealnima. Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja prokomentirao je da je ovo potpuno neozbiljan posao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još uvijek imaju premalo potpisa Ključna potpora? Referendumsku incijativu "67 je previše" javno podržala i incijativa "Narod odlučuje" te uputili apel građanima Slika nije dostupna "67 je previše" Plenković o referendumu sindikata: "Želi se isprepadati javnost, nije točno da će svi raditi do 67. godine"

„Ako to tako bude, mislim da mi kao nacija najbolje da napravimo kolektivno samoubojstvo, na čelu s Vladom. Nezamislivo je da imamo rast u idućih 21 godinu od 1,1 posto i to je pretpostavka od koje oni polaze u svojoj kalkukaciji, dakle to je potpuno neozbiljan posao, to je ki bi da bi, to je gatanje“, kaže Ribić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene