Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još uvijek imaju premalo potpisa

Ključna potpora? Referendumsku incijativu "67 je previše" javno podržala i incijativa "Narod odlučuje" te uputili apel građanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici Inicijative ''67 je previše'' objavili su u srijedu da su da su do sada prikupili 306.744 potpisa, što još uvijek nije dovoljno, javlja N1.

Dva dana ranije iz Inicijative su kazali da je loš odaziv ljudi na prikupljanje potpise.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Organizatori zadovoljni U nekoliko dana prikupljena gotova polovica potrebnih potpisa za referendum o euru: ''Ne možemo srljati u monetarnu uniju'' Slika nije dostupna "67 je previše" Plenković o referendumu sindikata: "Želi se isprepadati javnost, nije točno da će svi raditi do 67. godine"

U ponedjeljak su kazali da su prikupili 247.835 potpisa za referendum, a danas je u trenutku razgovora s medijima ta brojka narasla na 306.744 od 373.568 potrebnih potpisa.

''Bitno je da ti podaci kontinuirano rastu i pristižu iz minute u minutu. Odaziv je bolji nego prije dva dana, no to i dalje nije dovoljno, nije ono što smo si zacrtali'', kazao je Antonio Pavada iz Inicijative ''67 je previše''.

Ispričali su se i onim građanima koji bi željeli potpisati za referendum, no to ne mogu jer neki gradonačelnici ne dopuštaju prikupljanje potpisa. "U Sisku, gdje je gradonačelnica SDP-ova, dan nam je samo jedan štand. Vjerojatno zbog unutarstranačkih sukoba, ali to se slama preko naših leđa. U Varaždinu gradonačelnik Čehok ne dozvoljava prikupljanje potpisa. U bolnici ravnatelj ne dopušta prikupljati potpise. Kako građani koji idu u bolnicu u Varaždinu mogu izraziti svoje mišljenje i dati svoj potpi?" rekao je Pavada.

"Narod odlučuje" poziva građane da podrže referendumsku inicijativu "67 je previše"

Građanska inicijativa "Narod odlučuje" u srijedu je pozvala građane da podrže referendumsku inicijativu "67 je previše", kojom sindikati žele spriječiti dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina.

"Pozivamo sve hrvatske građane, posebno naše volontere, koordinatore, sve one ljude koji su nas podupirali i koji su s nama prolazili proces potpisivanja za referendum, da najkasnije do subote, 11. svibnja izađu i svojim glasom (potpisom) podrže referendumsku inicijativu, odnosno referendum o mirovinskom sustavu", rekla je članica inicijative "Narod odlučuje" Sanja Bilač na konferenciji za novinare u Splitu.

Građani će tako, istaknula je, dati podršku ne samo sindikatima i referendumskoj inicijativi, nego je "njihov glas u interesu demokracije u Hrvatskoj, jer smo se osvjedočili da aktualni Plenkovićev režim upravo to radi - dokida demokratske razvijene standarde u Hrvatskoj".

"Svojim glasom hrvatski će narod imati prigodu glasovati protiv režima koji je na vlasti, koji koristi javni novac i to javno priznaje i potvrđuje - novac građana, protiv režima koji stavlja u službu sve državne institucije i državne službenike da, zapravo, zloupotrebljavaju svoj položaj i svoje ovlasti", poručila je Bilač i dodala kako "takvo licemjerje" hrvatska država u svojoj novijoj povijesti još nije imala.

"Primjerice, ministar Pavić, egzekutor politike koja je na djelu, kaže - sindikati nisu vjerodostojni. Zamislite, kad takvo nešto može kazati ministar jedne vlade koja se toliko iskompromitirala kroz proces 'Narod odlučuje', koji su radili nezakonito i javno vrijeđali narod", dodala je Bilač. (V.P./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene