Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada poručila da ne može pomoći

VIDEO: Pogledajte bliski susret radnika Diokija s policijskim kordonom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završio je prosvjed radnika Diokija koji traže hitnu isplatu zaostalih plaća i pokretanje proizvodnje.

Oko 300 radnika Diokija prosvjed je započelo na Trgu bana Jelačića u 10 sati od kuda su krenuli Radićevom ulicom prema Trgu Sv. Marka. Međutim, policija ih je ondje zaustavila. Četiri predstavnika radnika ipak su uspjeli doći do zgrade Vlade gdje su primljeni na sastanak.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Prosvjednici u Madridu Nezadovoljstvo Tisuće prosvjednika na ulicama Madrida, protive se sporazumu s Kataloncima: "Premijer je marioneta"

>> Radnici Diokija Vladi: Vaši privatni interesi štete i nama i državi!

Radnici su sa sastanka sa zamjenicom ministra gospodarstva Tamarom Obradović Mazal, izašli  nezadovoljni, jer nisu dobili nikakva obećanja. Iako iz Vlade poručuju da su s radnicima Diokija u stalnom kontaktu, oni to opovrgavaju, napominjući kako ne bi došli prosvjedovati da su u kontaktu s Vladom.

'Mislio sam da će se promjenom vlasti promijeniti nešto u ovoj državi, ali vidim da je to sve isto. Idem na burzu tražiti novi posao. Što da vam kažem? Plaću nisam dobio. Digao sam kredit kao i većina. Ja ću se možda nekako i snaći, ali žao mi je starijih ljudi koji će si jako teško naći posao i zbrinuti svoje obitelji', rekao je jedan mladi radnik Diokija.

Prosvjedu se bio pridružio i Ivan Pernar, vođa nekadašnjih Facebook prosvjeda od kojeg su se radnici DIokija ogradili. On je uslijed naguravanja s policijom uhićen.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene