Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Slavonsko-baranjske hrvatske stranke (SBHS) i nositelj stranačke liste u 4. izbornoj jedinici (Osječko-baranjska i Virovitičko-podravska županija) Damir Jurić izjavio je danas da se program te stranke temelji na načelima decentralizacije i regionalizacije Hrvatske.


Na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavljena stranačka lista za predstojeće parlamentarne izbore, Jurić je rekao da se SBHS zauzima za stvaranje regija u Hrvatskoj na temelju prirodnih, a ne administrativnih granica, dodavši kako bi se regijama trebalo omogućiti da same privuku poduzetnike i potencijalne ulagače.

Vezani članci Diabetes NoMore - 2 Pomoć za dijabetes na nekoliko minuta od tebe – bez obzira na godine, spol, težinu i stanje Maruška Vizek Ekonomska stručnjakinja o visokim ciljevima Vlade: "Nije realno obećavati 100.000 radnih mjesta za četiri godine"

Istaknuvši kako SBHS po prvi put samostalno izlazi na parlamentarne izbore, Jurić je napomenuo da se zauzimaju za nov način raspodjele sredstava iz državnoga proračuna, u kojemu bi 30 posto sredstava pripalo jedinicama lokalne uprave i samouprave.

Dodao je da SBHS kao oblik decentralizacije predlaže premještanje resornih ministarstava iz Zagreba u druge dijelove zemlje, primjerice da se Ministarstvo financija premjesti u Osijek, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva u Viroviticu, a Ministarstvo hrvatskih branitelja u Gospić.