Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Predstavljena kandidacijska lista i program SBHS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Slavonsko-baranjske hrvatske stranke (SBHS) i nositelj stranačke liste u 4. izbornoj jedinici (Osječko-baranjska i Virovitičko-podravska županija) Damir Jurić izjavio je danas da se program te stranke temelji na načelima decentralizacije i regionalizacije Hrvatske.

Na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavljena stranačka lista za predstojeće parlamentarne izbore, Jurić je rekao da se SBHS zauzima za stvaranje regija u Hrvatskoj na temelju prirodnih, a ne administrativnih granica, dodavši kako bi se regijama trebalo omogućiti da same privuku poduzetnike i potencijalne ulagače.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Program obnove Zagreba Kregar i Srića predstavili Nezavisnu listu Slika nije dostupna Osijek: Predstavljena lista HSU-a za osječko Gradsko vijeće

Istaknuvši kako SBHS po prvi put samostalno izlazi na parlamentarne izbore, Jurić je napomenuo da se zauzimaju za nov način raspodjele sredstava iz državnoga proračuna, u kojemu bi 30 posto sredstava pripalo jedinicama lokalne uprave i samouprave.

Dodao je da SBHS kao oblik decentralizacije predlaže premještanje resornih ministarstava iz Zagreba u druge dijelove zemlje, primjerice da se Ministarstvo financija premjesti u Osijek, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva u Viroviticu, a Ministarstvo hrvatskih branitelja u Gospić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene