Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvo kolo

Predstavljena izabrana djela Gorana Tribusona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvo kolo izabranih djela književnika Gorana Tribusona među kojima su romani i pripovijetke 'Trava i korov', 'Legija stranaca', 'Ne dao Bog većeg zla', 'Rani dani' i 'Sanatorij' predstavljeni su sinoć u zagrebačkoj knjižari Profil megastore.

O knjigama su govorili urednik Zoran Maljković i autor, a dijelove proznih tekstova čitao je dramski umjetnik Vedran Mlikota. Po Maljkovićevim riječima Tribuson je u djelu 'Trava i korov' našao najbolji mogući put kako bi čitateljima predstavio priču o odrastanju. Podsjetio je kako je roman 'Legija stranaca' uzbudljiva priča o intelektualnom i emocionalnom sazrijevanju jednoga tinejdžera početkom šezdesetih godina 20. stoljeća. U romanu 'Sanatorij', priču smještenu u prostor istočne Slavonije, Tribuson je ugradio iskustva rada na fantastici, napomenuo je dodavši kako je riječ o romanu u kojem se može vidjeti kaos i besmisao kao i smislen oblik božanske patnje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nove akvizicije iz Čilea Južnoamerički pogled na kravatu Slika nije dostupna Uzeo ih njegov unuk Atelijer Meštrović ostao bez šest vrijednih eksponata

Netribusonovsko djelo

Podsjetivši da je 'Sanatorij' napisao 1991. u ratu, Tribuson je ocijenio kako je zbog prevladavajućeg pesimizma riječ o netribusonovskom djelu. Svoju trilogiju kao ciklus o odrastanju napisao sam po uzoru na sličnu francusku literaturu, rekao je autor. Prvo kolo Tribusonovih izabranih djela objavio je zagrebački nakladnik Mozaik knjiga. Goran Tribuson (1948.) jedan od najproduktivnijih i najčitanijih hrvatskih proznih pisaca. Autor je više zbirki priča, romana i filmskih scenarija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene