Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi zakon i izbori

Predsjedništvo SDP-a održalo sjednicu, doznajemo koje su teme bile na dnevnom redu

Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr)
Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U SDP-u, u središnjici stranke održana je sjednica predsjedništva. Događanja u predsjedništvu SDP-a pratio je reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

Kako se doznaje, profesor Pravnog fakulteta Josip Kregar na sjednici je predstavio svoj antikorupcijski program koji u sebi sadrži i prijedlog Zakona o porijeklu imovine, ali i pravo na pristup informacijama.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

Kregar je kazao da je u Hrvatskoj puno ljudi koji imaju veliki nesrazmjer u primanjima i imovini i da bi to ovaj zakon trebao jednom zauvijek riješiti, ali isto tako i spriječiti selektivno provođenje pravde jer, kako kaže, često se ti postupci otvaraju selektivno protiv osoba koje su se pobunile ili izašle iz sustava kojemu su do tada pripadale.

Pozvao je medije i javnost da mu budu saveznici jer, tvrdi, ovaj je zakon dobar za sve, za društvo u cjelini.

Iz stranke poručuju da SDP kreće u predsjedničku utrku, dali su potporu Zoranu Milanoviću. Idući tjedan osnivaju središnji izborni stožer, a onda kreću u osnivanje županijskih izbornih stožera.

Također, najavljuju oštru borbu u Hrvatskom saboru, poglavito oko socijalnih tema - povećanja plaća, mirovina i radničkih prava, ali i borbu protiv korupcije.

Na dnevnom redu sjednice bile su i sve političke aktualnosti koje su se posljednjih dana dogodile u Hrvatskoj.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene