U SDP-u, u središnjici stranke održana je sjednica predsjedništva. Događanja u predsjedništvu SDP-a pratio je reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

Galerija


Kako se doznaje, profesor Pravnog fakulteta Josip Kregar na sjednici je predstavio svoj antikorupcijski program koji u sebi sadrži i prijedlog Zakona o porijeklu imovine, ali i pravo na pristup informacijama.

Vezani članci Konstituirajuća sjednica Glavnog odbora SDP-a - 2 Bernardić napustio sjednicu: Marija Lugarić nova predsjednica Glavnog odbora SDP-a, glavni tajnik stranke Vedran Babić Davor Bernandić - 1 Bernardić o stanju u SDP-u: "Nisam vođa pobune. Grbinu ne zamjeram ništa. Ni u ludilu mu neću podmetati"

Kregar je kazao da je u Hrvatskoj puno ljudi koji imaju veliki nesrazmjer u primanjima i imovini i da bi to ovaj zakon trebao jednom zauvijek riješiti, ali isto tako i spriječiti selektivno provođenje pravde jer, kako kaže, često se ti postupci otvaraju selektivno protiv osoba koje su se pobunile ili izašle iz sustava kojemu su do tada pripadale.

Pozvao je medije i javnost da mu budu saveznici jer, tvrdi, ovaj je zakon dobar za sve, za društvo u cjelini.

Iz stranke poručuju da SDP kreće u predsjedničku utrku, dali su potporu Zoranu Milanoviću. Idući tjedan osnivaju središnji izborni stožer, a onda kreću u osnivanje županijskih izbornih stožera.

Također, najavljuju oštru borbu u Hrvatskom saboru, poglavito oko socijalnih tema - povećanja plaća, mirovina i radničkih prava, ali i borbu protiv korupcije.

Na dnevnom redu sjednice bile su i sve političke aktualnosti koje su se posljednjih dana dogodile u Hrvatskoj.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr