Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv Martinčević i Koračević

Predsjedništvo HNS-a podržalo stegovni postupak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo HNS-a podržalo je danas prijedlog da se pokrene stegovni postupak protiv saborske zastupnice Natalije Martinčević i Zlatka Koračevića zbog njihovih izjava i djelovanja koje je ocijenjeno da šteti ugledu stranke.

Nakon zatvorene sjednice Predsjedništva održane u Osijeku predsjednica stranke Vesna Pusić izjavila je novinarima kako je predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i varaždinske županijske organizacije stranke Predrag Štromar, pod točkom razno, izvijestio o njihovim potezima i djelovanju te predložio da se protiv njih, na razini županijske organizacije, pokrene stegovni postupak.

Pročitajte i ovo Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata" Anka Mrak Taritaš TKO JE ANKA MRAK TARITAŠ? Porazili su je i Bandić i Tomašević, optuživana je za preplaćivanje Gunje, a u Saboru je bila najaktivnija zastupnica

Dodala je da je Predsjedništvo HNS-a dalo punu potporu varaždinskoj županijskog organizaciji za pokretanje odgovarajuće procedure stegovnog postupka protiv to dvoje članova.

Naljutili Pusić: Koračevića i Martinčević izbacuju iz HNS-a?

Na upit novinara znači li stegovni postupak nužno i isključenje iz stranke, ili i neku drugu mjeru, Pusić je kazala kako se "stegovni postupak ne pokreće zbog beznačajnih, nego zbog vrlo značajnih stvari".

Vidjet ćemo kako će se na kraju odlučiti. Procedura je pokrenuta zbog nanošenja štete stranci, a budući da se cijelo vrijeme na razini stranke govori o dva-tri imena, kolege smatraju da je u njihovom daljnjem radu tu situaciju potrebno raščistiti, rekla Pusić.

Natalija Martinčević i Zlatko Koračević javno su iskazali protivljenje isključenju iz stranke bivšeg predsjednika i jednog od osnivača stranke, Radimira Čačića.

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić izvijestila je danas kako, nakon rasprave o prijedlog kandidata HNS-a za zajedničku koalicijsku listu na izborima za Europski parlament, Predsjedništvo predlaže da kandidati za tu listu budu Jozo Radoš i Marin Vučić, a konačan izbor kandidata obavit će Središnji odbor stranke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene