Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na pomolu nova stranka?

Naljutili Pusić: Koračevića i Martinčević izbacuju iz HNS-a?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Natalija Martinčević i Zlatko Koračević su javno iskazali protivljenje isključenju Radimira Čačića iz HNS-a.

Varaždinska Županijska organizacija HNS-a zatražit će od predsjedništva Hrvatske narodne stranke da raspravlja o statusu Natalije Martinčević i Zlatka Koračevića, rekao je na susretu s novinarima u Varaždinu danas predsjednik županijskog HNS-a i varaždinski župan Predrag Štromar.

Pročitajte i ovo Sir Jeffrey Donaldson Sustigla ga prošlost Političar i vitez podnio ostavku: Optužen je za seksualni prijestup Slika nije dostupna Raskol u HNS-u Štromar ne zna za međimursku podršku Čačiću, za Martinčević podrška očekivana

Neslužbeno se doznaje da Martinčević i Koračević razmišljaju o osnivanju nove političke stranke. Štromar je rekao da su pokušavali, ali nisu uspjeli razgovarati sa saborskom zastupnicom Natalijom Martinčević, koja je u četvrtak održala samostalnu konferenciju za novinare o svom saborsku djelovanju, te sa Zlatkom Koračevićem. "Oni su očito zaključili da ne žele biti članovi HNS-a", dodao je Štromar.

Radimir Čačić na subotnjem ručku s kolegama iz HNS-a

Martinčević i Koračević su javno iskazali protivljenje isključenju Radimira Čačića iz HNS-a.

Regionalni v.d. predsjednik HNS-a sjeverozapadne Hrvatske, potpredsjednik Hrvatskog sabora i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić naglasio je da su Koračević i Martinčević okrenuli leđa HNS-u.

'Žao nam je što je tako završilo, ali Čačič je stvorio puno nereda'

"Koračević i Martinčević, koja je jučer kao saborska zastupnica istupila samostalno, a poznato je da se aktivnosti članova Kluba zastupnika koordiniraju sa središnjicom stranke, okrenuli su leđa HNS-u. Izabrani smo pod zastavom stranke i imamo odgovornost prema njoj", rekao je Batinić. Dodao je da će se u sljedećih mjesec i pol obići sve organizacije na terenu i podsjetiti članstvo na program stranke.

Čačić isključen iz HNS-a!

Što se tiče Darka Hrenića, gradonačelnika Novog Marofa i još jednog člana HNS-a koji podržava Čačića, predsjednik HNS-a Varaždinske županije Štromar naglasio je da je s njim razgovarano i da cijene što on i dalje želi biti član stranke koji želi pomoći njenoj stabilizaciji i jačanju.

"Još jednom ponavljam da nam je žao što je s Čačićem tako završilo, ali on je stvorio puno nereda u stranci. Ponavljam i da u HNS-u nema raskola, a svaki član je član stranke doborovoljno i može iz nje izaći. Za sada nemamo takve najave", završio je Štromar.

Radoš: Spomenuta gospoda ne poštuju odluku stranke

Slučaj Koračević i Martinčević komentirao je Jozo Radoš rekavši da 'spomenutaa gospoda ne poštuju odluku stranke'. 'Naravno da je to povezano s tim slučajem iz kojeg je stranka izašla elegantno i vrlo brzo. Prema tome stranka mora prekinuti tu vrstu aktivnosti jer takva je medijska slika da je to postala glavna tema', odgovorio je na pitanje je li u pozadini odluke činjenica da su oboje dali potporu Čačiću.

Anka Mrak Taritaš, koja nije bila upoznata s ovom informacijom, poručila je da će odluku u konačnici donijeti predsjedništvo. 'Vrlo je jasna priča – nitko nikoga ne prisiljava da bude u bilo kojoj stranci, a oni koji imaju iste ideje i ciljeve i misle da zajedno mogu dalje bit će zajedno, a oni koji ne ići će nekim drugim putem', poručila je.

Na tvrdnju da izgleda kao da se HNS čisti kadrova koji su bili vjerni Čačiću, rekla je da misli da se ne čisti. 'Mislim da kadrovi koji misle drugačije samo odlaze van', poručila je. (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene