Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi udarac na gospodarstvo

Milanović nakon najave zatvaranja Megglea: "Žao mi je ako tvornica zaustavlja proizvodnju, ali to je stvar Vlade"

Novi udarac na gospodarstvo na istoku zemlje - Slavonija ostaje bez još jedne velike proizvodnje. Tvrtka Meggle objavila je kako gasi svoje pogone u Osijeku te nastavlja poslovanje u Srbiji i BiH.

Svoje poslovanje, tvrtka s tradicijom u proizvodnji mlijeka od 1949., u Osijeku trebala bi zaključiti do kraja godine, što znači da će 160 radnika ostati bez posla, ali i 200 kooperanata, malih OPG-ova od kojih je Meggle otkupljivao mlijeko. Kooperanti još o tome nisu osobno obaviješteni, ne znaju datum do kada će još poslovati te su u šoku.

Vodstvo tvrtke sljedeći utorak sastat će se s ministricom poljoprivrede. Ministrica ističe kako imaju rješenje za kooperante, no problem je u 160 radnika koji ostaju bez radnog mjesta, iako im tvrtka obećava poštene otpremnine.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Iz minute u minutu Grmoja potvrdio plan oporbe u Saboru, SDP-ovac otkrio koga nisu zvali: "S njima nismo očekivali formirati većinu" Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Predsjednik Zoran Milanović na pitanje novinara što on može napraviti u ovoj situaciji za Hrvatsku te hoće li, i može li, iskoristiti svoje ovlasti i putem gospodarske diplomacije pridonijeti jačanju i privlačenju stranih investicija u Hrvatsku, odgovara: "To ne mogu, to zaista ne mogu i bio bih ozbiljan šarlatan kad bih ikada davao nade da takvo nešto mogu napraviti. Ono što mogu i što radim je kad odem, recimo, u Austriju - da pozovem ljude da dođu u Hrvatsku, da govorim stvari koje su u hrvatskom interesu, da neke stvari prešutim, da neke stvari s kojima se ne slažem propustim reći u Beču, naprimjer, ali kad se vratim u Hrvatsku moramo o tim stvarima razgovarati".

"To je moj posao, to su moje ovlasti, i to je moja misija, ako baš hoćete. Žao mi je ako tvornica Meggle zaustavlja proizvodnju, ali to je stvar Vlade. Godina će biti teška, proračunski manjak će biti ogroman", dodao je Milanović.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene