Obavijesti Video Pretražite Navigacija
šali se na svoj račun

Predsjednik Zoran Milanović na obljetnici Počasne bojne: ''Patriotizam nije kad skočiš s Patrije na beton''

Zoran Milanović
Zoran Milanović DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija 26. obljetnica Počasno-zaštitne bojne i Dan vojne kapelanije „Sv. Valentin“ 26. obljetnica Počasno-zaštitne bojne i Dan vojne kapelanije „Sv. Valentin“ Foto: DNEVNIK.hr +0 Zoran Milanović Galerija 1/2 >>
Predsjednik Zoran Milanović sudjeluje obljetnici Počasne bojne i Dana vojne kapelanije.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović sudjeluje na obilježavanju 26. obljetnice Počasno-zaštitne bojne i Dana vojne kapelanije „Sv. Valentin“. Obilježavanje je počelo u 11 sati u vojarni „1. Hrvatski gardijski zbor“ na Tuškancu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Najteža odluka Ustavnog suda Dnevnik Nove TV doznaje pozadinu donošenja krucijalne odluke o Milanoviću: "Lomila su se koplja zbog jedne stvari" Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Mirko Šundov u svom vjerojatno posljednjem govoru (naslijedit će ga Robert Hranj) poručio je da je uvjeren da će i u budućnosti Počasna bojna moći odgovoriti na sve izazove. ''Vi ste jedan od prepoznatljivih simbola Hrvatske vojske'', rekao je.

Počasno-zaštitna bojna sljednica je Prvog hrvatskog gardijskog zbora. ''Vi ste jedna od najljepših slika Hrvatske vojske'', rekao je izaslanik Vlade državni tajnik Tomislav Ivić.

Dodijeljena su odlikovanja i pohvale, novčane nagrade i nagradni dopusti.

U prigodnom obraćanju predsjednik Milanović čestitao je dan postrojbe i dan Svetog Valentina. ''nastavite raditi ovako. Danas je nepopularno reći da ste pripadnik elite, a ta riječ dolazi od riječi izabran. Izabrani ste po jasnim i mjerljivim kriterijima po kojima ste bolji od ostalih. Ostanite elita'', rekao je. ''Patriotizam nije kad skočiš s Patrije na beton, patriotizam je nešto drugo'', rekao je Milanović našalivši se sa sobom jer on pao s Patrije. Izrazio je zadovoljstvo što imaju hrvatske kacige.

Novi predsjednik Zoran Milanović odlučio je svečane crvene odore Počasno-zaštitne bojne poslati u povijest, ali ministar obrane Damir Krstičević rekao je da će ih hrvatski vojnik i dalje koristiti.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene