Predsjednik Zoran Milanović sudjeluje obljetnici Počasne bojne i Dana vojne kapelanije.

Galerija


Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović sudjeluje na obilježavanju 26. obljetnice Počasno-zaštitne bojne i Dana vojne kapelanije „Sv. Valentin“. Obilježavanje je počelo u 11 sati u vojarni „1. Hrvatski gardijski zbor“ na Tuškancu.

Vezani članci Predsjedni Zoran Milanović sa statičarima volonterima Predsjednik Milanović zahvalio volonterima statičarima na nesebičnom angažmanu i trudu nakon potresa u Zagrebu Predsjednik Zoran Milanović obišao oštećene objekte Medicinskog fakulteta Milanović pozvao na rezanje plaća javnom sektoru: "Ovo nije vrijeme za knjigovodstvo, nego za vodstvo"

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Mirko Šundov u svom vjerojatno posljednjem govoru (naslijedit će ga Robert Hranj) poručio je da je uvjeren da će i u budućnosti Počasna bojna moći odgovoriti na sve izazove. ''Vi ste jedan od prepoznatljivih simbola Hrvatske vojske'', rekao je.

Počasno-zaštitna bojna sljednica je Prvog hrvatskog gardijskog zbora. ''Vi ste jedna od najljepših slika Hrvatske vojske'', rekao je izaslanik Vlade državni tajnik Tomislav Ivić.

Dodijeljena su odlikovanja i pohvale, novčane nagrade i nagradni dopusti.

U prigodnom obraćanju predsjednik Milanović čestitao je dan postrojbe i dan Svetog Valentina. ''nastavite raditi ovako. Danas je nepopularno reći da ste pripadnik elite, a ta riječ dolazi od riječi izabran. Izabrani ste po jasnim i mjerljivim kriterijima po kojima ste bolji od ostalih. Ostanite elita'', rekao je. ''Patriotizam nije kad skočiš s Patrije na beton, patriotizam je nešto drugo'', rekao je Milanović našalivši se sa sobom jer on pao s Patrije. Izrazio je zadovoljstvo što imaju hrvatske kacige.

Novi predsjednik Zoran Milanović odlučio je svečane crvene odore Počasno-zaštitne bojne poslati u povijest, ali ministar obrane Damir Krstičević rekao je da će ih hrvatski vojnik i dalje koristiti.