Novi predsjednik Zoran Milanović odlučio je svečane crvene odore Počasno-zaštitne bojne poslati u povijest, ali ministar obrane Damir Krstičević kaže da će ih hrvatski vojnik i dalje koristiti.


Pripadnici Počasne bojne u svečanim su se crvenim odorama posljednji put postrojili na svečanoj inauguraciji novog predsjednika Zorana Milanovića i to za njegovu prethodnicu Kolindu Grabar-Kitarović.

Vezani članci Sjednica VNS-a Nakon gotovo četiri sata vijećanja stigli su detalji o tome što su zaključili na VNS-u Andrej Plenković - 6 Plenković prihvatio Milanovićev prijedlog, sjednica VNS-a održat će se u Vladi: "Prozori će biti otvoreni. Predsjednik će prvi put posjetiti obnovljenu dvoranu"

Dan kasnije Milanović je pregledao Počasnu bojnu na Pantovčaku koja se tada postrojila u tamnim odorama.

''U Pravilniku iz 2014. godine piše da se svečana odora može koristiti i mi ćemo je i dalje koristiti kad naš hrvatski vojnik bude odlazio u Lourdes. Znate da u kontinuitetu odlazi u Lourdes u toj povijesnoj odori i Vlada će i dalje koristiti tu odoru'', rekao je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević. Kaže da će svečane odore koristiti i u velikoj smjeni straže. ''To je u funkciji turizma, turističke atrakcije…'', objašnjava Krstičević. ''Ako predsjednik ne želi, to je njegovo pravo'', zaključio je.