Obavijesti Video Pretražite Navigacija
godinama prijavljivao korupciju?

Provjerili smo gdje su kaznene prijave o kojima govori Mislav Kolakušić, odgovor bi vas mogao iznenaditi

Mislav Kolakušić (Foto: Dnevnik.hr)
Mislav Kolakušić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Dražen Jelenić (Foto: Dnevnik.hr) Dražen Jelenić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Mislav Kolakušić (Foto: Dnevnik.hr) Mislav Kolakušić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Kaznene prijave (Foto: Dnevnik.hr) Kaznene prijave (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Odgovor USKOK-a (Foto: Dnevnik.hr) Odgovor USKOK-a (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Kaznene prijave (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Glasovima birača može se pohvaliti Mislav Kolakušić. Osvojio ih je svojim antikorupcijskim programom. Izjavio je kako je godinama prijavljivao korupciju, ali da nije bilo pomaka. U utorak ga je demantirao glavni državni odvjetnik. Tko govori istinu i je li kaznenih prijava bilo ili nije?

Povjerenje građana pridobio je radom proteklih sedam godina, poručio je Mislav Kolakušić dan nakon izbornog uspjeha. "U svih tih 7 godina nikada nisam čuo niti jedan jedini istinski argument protiv mojih pravnih tvrdnji niti je itko ikada stao preko puta mene i rekao 'to, to i to nije istina''', rekao je Kolakušić.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica i Ivan Penava - 2 Jedno pitanje mu nije sjelo Penava za Dnevnik Nove TV: "Nismo uskogrudna stranka, bit će mjesta za Kolakušića i istaknute pojedince" Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina

A tijekom sedam godina je, kaže, podnosio kaznene prijave. "Ja sam se borio protiv korupcije. Ja sam nekoliko puta USKOK-u u ime Trgovačkog suda podnosio i kaznene prijave i obavijesti sukladno Zakonu o USKOK-u. Po niti jednom predmetu, iako se radi o milijardama kuna, malo dijete bi vidjelo o kojim kaznenim djelima se radi, ništa se nije dogodilo. Meni jednostavno nije preostalo ništa nego da uđem u politiku'', kazao je Kolakušić.

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić je za Dnevnik Nove TV ocijenio da je Kolakušić sudac koji se ponašao kao političar. ''Naravno da se u toj kampanji sudac, odnosno bolje da kažem bivši sudac Kolakušić, ponašao kao političar, a ne kao pripadnik pravosuđa, a i to mu je onda donijelo očito i ovaj politički uspjeh'', smatra Jelenić.

Na pitanje i što je s Kolakušićevim kaznenim prijavama, Jelenić kaže da ih nije bilo. ''Koliko je meni poznato nije bilo baš kaznenih prijava'', rekao je.

Kolakušić nije htio pred kamere

Odgovor smo potražili i od samog Mislava Kolakušića. Odbio je stati pred kameru, no uputio nas je na dvije kaznene prijave udruge Antikorupcija.

Iz Kolakušićeva tima tvrde da je bilo više kaznenih prijava tijekom sedam godina, no dobili smo uvid u samo dvije. Jedna je podnesena protiv predsjednika zagrebačkog Trgovačkog suda zbog sumnje u korupciju, druga protiv Ante Ramljaka, Fabrisa Peruška, Irene Weber i nepoznatih osoba iz tvrtke Tisak zbog više kaznenih djela u slučaju Agorkor.

Koliko su kaznenih prijava primili i protiv koga, upitali smo državna odvjetništva i USKOK. Odgovorili su da ne daju podatke iz evidencije, ali se i osvrnuli na jednu, prijavu protiv šefa Trgovačkog suda. Nije bila kaznena prijava nego predstavka, objašnjavaju.

Iako Kolakušić u prijavi sumnja na korupciju suca, nije ju poslao na za to nadležni USKOK, nego na Općinsko državno odvjetništvo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene