Davor Bernardić i Predrag Matić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Davor Bernardić i Predrag Matić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Smiješno je i tragično da sam od svih upletenih u aferu Agrokor samo ja završio na sudu, komentirao je novo ročište u tužbi bivšeg povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka predsjednik SDP-a Davor Berbardić. Osvrnuo se i na zbivanja u stranci.


''Odluke središnjih tijela stranke se moraju poštivati'', ponovio je šef SDP-a Davor Bernardić na pitanje je lil spreman izbaciti sve one koji ne budu poštivali odluke stranke. Dodao je da je to ''kao da me pitate postoje li u Hrvatskoj sankcije za one koji krše zakone. Da, postoje''. Bernardić je naglasio da svi moraju poštivati stranačke odluke, ali i poručio da se ne smije prejudicirati što će se dogoditi, odnosno kakve će biti sankcije za neposlušne.

Vezani članci Suđenje Vojku V - 8 Odvjetnica Zorana Mamića došla na ročište s ponudom, reperi odbili: "Riječ je o umjetničkoj slobodi", "Poslušajte album" Turbofolk koncert - 1 Zabrana koncerta u Puli dobiva sudski epilog, gradonačelnik ostaje pri svom, a organizator već razmišlja o idućim pravnim potezima

Za novu sjednicu Kluba rekao je da je to regularna sjednica. ''Ako me pitate hoćemo li u veliku koaliciju kao što traži Hajdaš, ne, nećemo. Ako me pitate radi li glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić, koji je dobio podršku Peđe Grbina, dobro svoj posao - ne, ne radi", rekao je Bernardić.

Na pitanje kad očekuje da će se riješiti kriza u stranci i kakav rasplet očekuje, Bernardić je odgovorio: ''Nema krize u SDP-u. Glavu gore. Posvećeni smo cilju, a to je rast plaća kako se ljudi ne bi iseljavali.''

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je to nakon trećeg ročišta u privatnoj tužbi bivšeg Vladina izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka. On je lani tužio Bernardića nakon niza kritika, a Ramljak se ni na današnjem ročištu nije pojavio.

"Ono što je smiješno, ali i tragično je da sam, od svih upletenih u aferu Agrokor, samo ja završio na sudu. Od svih koji su sve znali i lagali, od premijera Plenkovića, gospođe Dalić, Zdravka Marića, samo sam ja dobio tužbu. To pokazuje da je u zemlji korupcija na vrhuncu'', rekao je Bernardić. ''Tužio me gospodin Ramljak, ali ja bih očekivao da me tuži svaki radnik i radnica Agrokora jer nisam govorio o kriminalu u Agrokoru iz kojeg su se isplaćivale plaće i Ramljaku i Borg grupi", zaključio je predsjednik SDP-a.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju