Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zasjedanje dva mjeseca

Jandroković objavio pod kakvim će mjerama raditi zastupnici na novoj sjednici Sabora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio je u srijedu da će Sabor novu sjednicu početi u srijedu, 19. siječnja, i kako sada stvari stoje, zasjedat će dva mjeseca, a možda i nakon toga.

 

Pročitajte i ovo Predsjednik Sabora Gordan Jandroković Izlazi na izbore Jandroković otkrio tko će biti predsjednik ako Milanović podnese ostavku: Tvrdi da on neće Gordan Jandroković kontrole na granicama Jandroković: "Kada bi ovo bio kraj Schengena, onda bi to bio i kraj Europske unije"

 

Saborske zastupnike za raspravu čekaju 152 točke, od kojih su 134 prenesene s prošle sjednice. Epidemiološke mjere u Sabornici se neće mijenjati. Radit će se jednako kao i do sada, zastupnici će maske koristiti na mjestima gdje se sjedi, ne i za govornicom, rekao je novinarima Gordan Jandroković nakon sjednice saborskog Predsjedništva.

Na novinarsko pitanje jesu li blage epidemiološke mjere koje Hrvatska ima, bile pogrešne s obzirom na nove epidemiološke prilike, kazao je kako je teško govoriti tko je učinio dobro, a tko ne, s obzirom da i zemlje s visokim postotkom cijepljenih, poput Francuske i Engleske, imaju veliki broj zaraženih koronavirusom.

Pokazuje se da cijepljeni, posebno oni tri puta, imaju značajno višu razinu zaštite, ne umiru, naglasio je Jandroković. Pozvao je i sve hrvatske građane da se drže epidemioloških mjera, nose masku, drže razmak i da se cijepe.

Hrvatski sabor će novu sjednicu početi uobičajenim 'aktualnim prijepodnevom'. Zastupnici će na njoj raspraviti i izvješće premijera Andreja Plenkovića o sastancima Europskog vijeća, zahtjev za osnivanjem istražnog povjerenstva o korištenju europskih fondova, izvješće o radu Nacionalnog stožera CZ, zakone povezane s Nacionalnim planom opravka i otpornosti, paket socijalnih zakona, interpelacije oporbe vezano za obnovu, popis stanovništva itd.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene