Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kako diše tržište

Jandroković o preseljenju Sabora: "Točno je, selimo se na tu lokaciju"

Aktualno Galerija Gordan Jandroković Gordan Jandroković Foto: DNEVNIK.HR Gordan Jandroković Gordan Jandroković Foto: Damjan Tadic/Cropix Gordan Jandroković - 8 Gordan Jandroković - 8 Foto: Damjan Tadic / CROPIX Gordan Jandroković - 7 Gordan Jandroković - 7 Foto: Damjan Tadic / CROPIX +4 Gordan Jandroković - 6 Galerija 1/9 >>
Hrvatski sabor preselit će se u prostore Hrvatskog vojnog učilišta Franjo Tuđman.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković objavio je kamo se seli Sabor. "Točno je", rekao je nakon što su prethodno objavljena nagađanja o lokaciji.

Hrvatski sabor preselit će se u prostore Hrvatskog vojnog učilišta Franjo Tuđman. Dobili su dvije ponude, ali Jandroković je rekao da one nisu odgovarale, pa su se odlučili na ovu opciju. 

"Nakon analize procijenjeno je da ćemo ondje moći kvalitetno organizirati rad. 

"Procijenili smo da je lokacija na HVU-u bolja od alternative u NSK-u. Neće svi djelatnici moći biti u tim prostorima, ali sve što je vezano za plenarnu sjednicu, sve će moći biti smješteno u tom prostoru.

Službe poput kadrovske i računovodstva ostat će u zgradi u Demetrovoj ulici. Potpisat ćemo ugovor s MORH-om, neće biti nikakvih komercijalnih troškova. Uložit će se određena sredstva u prilagodbu prostora i očekujem da će sve biti pripremljeno i da će zastupnici budućeg saziva od prvog dana moći ići u prostor HVU-a", napomenuo je. 

Pročitajte i ovo Crveno more - 4 ANALIZA IVANA ODRČIĆA Opasnost na pomolu: Ovo je sjeme za novi rast cijena, ali i za novu radikalizaciju Europe

"Moramo obnoviti ovu zgradu, ona je povijesna, potres ju je znatno uzdrmao i morat ćemo prihvatiti realnost da ćemo zasjedati izvan ove zgrade." 

Sigurnosne provjere Turudića

Jandroković je govorio i o sigurnosnim provjerama Ivana Turudića.

"Vi sad insinuirate da bi jedno rješenje bilo dobro. Razna su tumačenja. Struka tu nema jedinstven stav. Vidio sam da su rađene sigurnosne procjene za Turudića tri puta. Imamo sigurnosne provjere za Turudića. Pitali ste o ulozi Sabora za sigurnosnu provjeru. Sabor tu nema nadležnosti. Ta teorija o Saboru koji bi kao trebao zatražiti sigurnosnu provjeru, to mi je nevjerojatno. Vidio sam zaključke Odbora, glasalo se. Tri oporbena zastupnika iskazala su nezadovoljstvo."

"Ne možemo zato što imamo neki politički cilj tražiti sigurnosnu provjeru. Ako je netko imao suspektne namjere, trebao je to reći ranije. Ovo je sve s namjerom da se našteti Vladi i Turudiću", rekao je Jandroković. 

Govorio je i o spotu koji je objavljen na X-u na profilu Andreja Plenkovića. Jandroković kaže kako to nije predizborni spot te da za njegovo snimanje sigurno nije došlo do zlouporaba financijskih sredstava.

Komentirao je i uredbe o koeficijentima. Predložio je rješenje. "Malo je neobično da plaće toliko idu gore, a da mi sada imamo toliko najava prosvjeda." 

Predložio je da sindikati prihvate koeficijente, a da se nakon toga dogovaraju i ispravljaju koeficijente. 

Sabor je raspisao neobvezujući javni poziv za prostor Sabora, a kao moguće rješenje spominjala se upravo zgrada vojnog kompleksa na zagrebačkom Črnomercu. Sabor je za zakup tražio poslovni prostor od najmanje 7000 kvadratnih metara. Plan je zakup na tri godine s mogućnošću produljenja. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene