Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinje nova sjednica sabora

Jandroković: Neće biti sankcija za Penavu, HDZ je stabilan

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr)
Predsjednik Sabora Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Predsjednik Sabora Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Neće biti sankcija za vukovarskog gradonačelnika Penavu, rezolutno je izjavio predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon sastanka Predsjedništva Sabora na kojem su klubovi dogovarali početak nove sjednice za 19. rujna.

Šef Sabora Gordan Jandroković izvijestio je da je razgovarao s Ivanom Penavom koji mu je objasnio svoje motive, razloge i frustracije zbog kojih je najavio prosvjed zbog neprocesuiranja ratnih zločina. "Sankcija neće biti, nastavit ćemo dijalog'', rekao je Jandroković izbjegavši odgovor na pitanje misli li da Penava treba odustati od prosvjeda.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo" Gordan Jandroković kako diše tržište Jandroković o preseljenju Sabora: "Točno je, selimo se na tu lokaciju"

Nakon slučaja Darka Milinovića, a sada i Penave, Jandroković je upitan je li HDZ stabilna stranka. "HDZ je itekako stabilan, usporedite nas s drugim strankama. Mi smo ostali jedina snažna politička stranka. Ima rasprava i povišenih tonova u HDZ-u, ali sve prijepore nastojimo riješiti kroz dijalog", rekao je predsjednik Parlamenta.

Naglasio je da nema razloga za izvanredne izbore. ''Vlada ima stabilnost, većina nije velika ali dokazali smo da se može uspješno donositi zakone sa 77 ruku, pa očekujem da će se tako i nastaviti", poručio je.

Sjednica Sabora počinje 19. rujna, trajat će do 31. listopada. Potom će uslijediti stanka, a nastavak je 14. studenog, dogovoreno je na sjednici Predsjedništva Sabora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene