Gordan Jandroković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Gordan Jandroković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković jutros je komentirao ulazak DORH-a u Uljanik i poručio kako se to neće odraziti na odnos HDZ-a i IDS-a.


Upitan boji li se gubitka većine u Hrvatskom saboru nakon što se u njega vrati sada bivši HDZ-ovac Darko Milinović, Jandroković je odgovorio kako HDZ i dalje imaju većinu.

Vezani članci Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Jandroković nakon koalicijskog sastanka bez HNS-a: "Nema ultimatuma. Mi smo uvijek spremni na sve opcije" Obilježavanje Dana neovisnosti (Foto:Pixsell,Luka Stanzl/Sanjin Strukic) - 2 Položeni vijenci na Mirogoju, predsjednica: "Moj stav je da 30. svibnja treba biti Dan državnosti"

"Mi smo već skoro dvije godine na vlasti, upravljamo Hrvatskom, prvo smo bili u koaliciji s MOSTom i imali smo 80 zastupnika, to je bilo najnestabilnije. Nakon toga imalo smo i 79 pa i 78 i 77 ruku. Hoćemo li imati 77 ili 76 ruku, nije toliko bitno", kazao je Jandroković.

Osvrnuvši se još jednom na pobunu ličkih HDZ-ovaca, Jandroković je naglasio kako su Milinovićevi potezi zahtijevali takvu reakciju stranke.

"Njegovo ponašanje je eskaliralo, ali to nije naštetilo ugledu HDZ-a", kaže Jandroković.

Na pitanje što će se dogoditi ako se netko od njihovih zastupnika razboli uoči glasanja, Jandroković je odgovorio: "Kad se netko razboli, nećemo glasovati".

Iako tvrdi kako ne treba nagađati o prijevremenim izborima, šef Sabora kaže kako je HDZ spreman na sve opcije.

Istaknuo je kako ga osnivanje izbornog stožera njihovog koalicijskog partnera HNS-a nije iznenadilo.