Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Milorada Pupovca i Miru Kovača.

Galerija


Jandroković je rekao kako HDZ po zakonu ne mora dostavljati dokumentaciju Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, ali i da nema razloga da ih ne pokažu.

Vezani članci Predsjednik Sabora Gordan Jandroković posjetio Glinu - 1 Jandroković zatražio da se obustavi nabava tableta za Sabor i da novac ide za stradale u potresu Gordan Jandroković Drama u Saboru, mostovci odbili izaći: "Evo, dragi građani, nikoga iz HDZ-a nema"

"I Povjerenstvo mora voditi računa kako i na koji način pokreće postupak. Zapanjila me izjava jedne članice da i lopovi pred sudom moraju raditi ono što im sud kaže, to je prejudiciranje krivnje.

Na jedan vrlo ružan način je članica Povjerenstva govorila o ljudima koji su savjesno sudjelovali u organizaciji tog puta. Treba smiriti malo loptu, ali nemojte prebacivati svu odgovornost na politku. Povjerenstvo ne može raditi što hoće nego samo ono što im je zadano zakonom".

Na pitanje zašto im je toliki problem dostaviti putne naloge Povjerenstvu, Jandroković odgovara: "Zato što ako se jedna od strana ne ponaša razborito, ako se više ponaša da im je važnije skrenuti pozornost na sebe, a manje vodeći računa o dignitetu premijera i predsjednika Sabora dovodeći ih u jednu situaciju gdje ih se sumnjiči da su radili nešto nečasno morate shvatiti da postoji revolt i određeni otpor prema takvoj vrsti ponašanja Povjerenstva."

Jandroković je komentirao situaciju s Miloradom Pupovcem. "Izjava gospodina Pupovca ima dobrih elemenata i nekih kojih možda bolje da nije bilo.

Nastavljamo dalje s radom, Hrvatskoj je važna politička stabilnost, vidjeli ste i danas incident koji se dogodio u Rijeci, još jedan nakon onog što smo imali sa Srbijom kada su htjeli prošvercati 11 vojnika. Pozvao bih sve još jednom da se koncentriraju na ono što je važno građanima", komentirao je Jandroković.

Za izjave Mire Kovača o razvrgavanju koalicijske suradnje sa SDSS-om i kandidaturi za mjesto predsjednika HDZ-a kaže kako je puno onih koji nastoje politički parazitirati na toj situaciji i dobiti nešto političkih bodova.

"Neću se uključivati u ovu vrstu rasprava koje žele produljivati podjele.
Gospodin Kovač već drugi puta u kriznim situacijama kada HDZ ima političkih izazova javlja se i iznosi svoje ambicije, on na to ima pravo, ali mora voditi računa o vremenu kada to govori.

Svjedok sam svih ovih godina da ljudi vrlo često loše procjenjuju vlastite sposobnosti i kvalitete i u tom kontekstu vidim njegovu kandidaturu", rekao je.