Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Superizborna godina

U 2024. ćemo tri puta na birališta, poznat datum jednih od izbora

Ilustracija
Ilustracija Foto: Ivo Ravlic/Cropix
Hrvatskoj je 2024. 'superizborna' godina jer se uz europske izbore održavaju i oni parlamentarni i predsjednički. Gordan Jandroković rekao je kako će izbori za Europski parlament najvjerojatnije biti 9. lipnja.

Europski izbori u Hrvatskoj trebali bi se održati u nedjelju 9. lipnja, rekao je u četvrtak u Ljubljani predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

"Odluka europskih tijela je da se izbori održe između 6. i 9. lipnja. Budući da hrvatski zakon kaže, a i naša je dugogodišnja praksa, da su izbori u nedjelju, očekujem da će izbori biti raspisani za 9. lipnja", odgovorio je na novinarsko pitanje.

Pročitajte i ovo Seks, ilustracija Sve na sudu Fatalna Anamarija pljačka muškarce, ucjenjuje ih, lažno optužuje za silovanja! Sve se razotkrilo, no mnogi oženjeni i dalje joj daju novac

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Sjednica Vlade Plenković: "Nastavljamo reforme čiji je cilj povećati plaće hrvatskih građana"

"No, o tome odlučuje predsjednik jer je on formalno taj koji raspisuje izbore", kazao je Jandroković na kraju dvodnevnog službenog posjeta Sloveniji.

Hrvatskoj je 2024. 'superizborna' godina jer se uz europske izbore održavaju i oni parlamentarni i predsjednički.

Pročitajte i ovo Ilustracija zbog bakterije Provjerite frižidere! Povlači se domaći mesni specijalitet

Budući da zasad nije poznat datum parlamentarnih izbora, ne zna se hoće li se oni održati na isti datum kada i europski.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene